18 / 04 / 2024

Marmaray güzergahları!

Marmaray güzergahları!

Marmaray güzergahları, Halkalı, Mustafakemal, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, İstanbul Boğazı, Üsküdar, İbrahimağa, Söğütlüçeşme, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, B




Marmaray güzergahları!


Asrın projesi Marmaray, Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen görkemli törenle hizmete girdi. Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden olan Marmaray'ın açılış töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yabancı konukların katılımıyla gerçekleşti.


Marmaray için Avrupa Yakası'nda son durak olan Zeytinburnu Kazlıçeşme istasyonundan gelen ve giden yolcuların transferleri için oluşturulan yeni hatlar şunlar:


Marmaray güzergahları!


Kazlıçeşme: Marmaray'ı kullanarak Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na ulaşanlar son durak olan Kazlıçeşme durağında inerek, yolculuklarına devam etmek için oluşturulan duraktan İETT otobüsleriyle metro ve metrobüs duraklarına ulaşabiliyor.


İETT Zeytinburnu Metro - Kazlıçeşme hattı: Marmaray'dan inen yolcu, Zeytinburnu-Bağcılar tramvay istasyonuna ve Zeytinburnu metrobüs istasyonuna ulaşabiliyor.


İETT Topkapı Cevizlibağ - Kazlıçeşme hattı: Kazlıçeşme'de Marmaray'dan inen yolcular, Cevizlibağ metro, metrobüs, Topkapı-Sultançiftliği tramvay hattı ve Topkapı istikametine bu hat ile gidebilecek.


İETT Yenibosna - Kazlıçeşme hattı: Bu hattı, Bakırköy Sahil Yolu, Ataköy, Şirinevler, Yenibosna transfer merkezine bağlanacak yolcular kullanabiliyor. Ayrıca Halkalı yönünden gelip eski banliyö hattı güzergahını kullanan ve  Marmaray  Kazlıçeşme İstasyonu ile Yenikapı aktarma merkezine ulaşacak yolcular için ise Halkalı - Kazlıçeşme -Yenikapı -Sirkeci hattı oluşturuldu. Yine bu kapsamda Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu'nun sahil tarafında yeni otobüs, yolcu bekleme peronları yapıldı.


Yenikapı: Marmaray'dan Yenikapı istasyonunda inen yolcular için Aksaray-Havalimanı ve Aksaray- Kirazlı metrosuna aktarma imkanı sağlayacak Yenikapı-Aksaray ring seferleri oluşturuldu. Ayrıca Yenikapı'dan geçen mevcut 19 hat 140 araç ile Taksim, Beyazıt ve Eyüp gibi önemli merkezlerle entegre olacak.


Sirkeci: Eminönü'ndeki mevcut 58 hat 406 araç ile Taksim, Karaköy, Beşiktaş gibi önemli merkezlerle entegre hale gelecek.


Kadıköy Ayrılık Çeşmesi: Ayrılık Çeşmesi İstasyonu, Marmaray ve Kadıköy-Kartal metro hattının entegre olduğu istasyon. Yolcular bu istasyondan Kadıköy ya da Kartal yönüne metroyu kullanarak ulaşabilecekler. Ayrıca mevcut 51 hat 516 araç ile entegre olacak.


Üsküdar Meydan: Üsküdar'da bulunan mevcut 47 hat 314 araç ile entegre hale gelecek.


Marmaray ile birlikte Gebze ve Halkalı arası 105 dakika; Bostancı ve Bakırköy arası 37 dakika; Söğütlüçeşme ve Yenikapı arası 12 dakika; Üsküdar ve Sirkeci arası 4 dakikaya iniyor.


Tek yönde saatte 75 bin, günde ortalama 1 milyon 200 bin yolcu taşınması hedeflenen Marmaray'da bilet fiyatları ise şehir içi ulaşımda olduğu gibi 1,95 lira olarak belirlendi. Vatandaşlar, İstanbulkart'ı, Marmaray'da kullanabiliyor. Açılışın ardından Marmaray'ın işletmesi TCDD genel müdürlüğüne devredilecek.


Marmaray güzergahları ve durakları..


Halkalı

Mustafakemal

Küçükçekmece

Florya

Yeşilköy

Yeşilyurt

Ataköy

Bakırköy

Yenimahalle

Zeytinburnu

Kazlıçeşme

Yenikapı

Sirkeci

İstanbul Boğazı

Üsküdar

İbrahimağa

Söğütlüçeşme

Feneryolu

Göztepe

Erenköy

Suadiye

Bostancı

Küçükyalı

İdealtepe

Süreyya Plajı

Maltepe

Cevizli

Atalar

Başak

Kartal

Yunus

Pendik

Kaynarca

Tersane

Güzelyalı

Aydıntepe

İçmeler

Tuzla

Çayırova

Fatih

Osmangazi

Gebze




Marmaray finansman!
Marmaray hattı yolculuk süreleri!
Marmaray yolcu kapasitesi!
Marmaray tarihe ulaştı!






Geri Dön