19 / 04 / 2024

Martı Grubu'ndan yeni 'borç' hamlesi! Flaş gelişme!

Martı Grubu'ndan yeni 'borç' hamlesi! Flaş gelişme!

Martı Grubu'nun Denizbank'a olan borcuyla ilgili yeni açıklama geldi. Grubun otelleri bankaya satılırken, işletme hakkı ise kendinde kaldı....



Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Martı Grubu'na ait Martı Myra Oteli yaklaşık 1 milyar lira alacaklı olan banka grubun dört otelinin icradan satışı talep edilmişti. Martı Grubu, bankaya olan borcundan dolayı icradan satışa çıkarılan Kemer’deki oteli Martı Myra'nın satışı iptal edilmiş, banka ile ile şirket arasında yapılandırma sözleşmesi imzalanmıştı. 

Martı Grubu ndan yeni borç hamlesi! Flaş gelişme!

Borçlar yapılandırılmıştı

Martı Grubu'nun bünyesinde bulunan Antalya'nın Kemer ilçesinde yer alan Martı Myra Otel, Denizbank'a olan borçları nedeni ile icradan satışa çıkarılacaktı. Ancak geçtiğimiz günlerde, banka ile Martı Grubu arasında borç yapılandırmayla ilgili anlaşma yapmıştı. 

KAP'ta duyurdu

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) taşınmazların alım hakkı karşılığı satışı ve kiralanması hakkında açıklama yaptı.

Martı Grubu ndan yeni borç hamlesi! Flaş gelişme!

Flaş gelişme

Martı Otel İşletmeler'nin mülkiyetinde bulunan; Muğla İli, Marmaris İlçesi, İçmeler Mahallesi, 2 pafta 1520 parselde bulunan "Martı Resort Otel"'in ve Muğla İli Marmaris İlçesi İçmeler Mahallesi, 2 pafta, 1605 parselde bulunan "La Perla Otel"'in toplam 42 milyon USD satış bedeli karşılığında, işlem tarihindeki Amerikan Doları döviz alış kuru üzerinden, Banka'ya satışına ("İşlem") ve satıştan elde edilecek fonun bankaya olan şirket borcundan mahsup edilmesine karar verildi.

9 yıllık işletme hakkı

Geri alım sözleşmesi kapsamında; "Martı Resort Otel" ve "La Perla Otel"in, Denizbank A.Ş. mülkiyetinde bulunduğu 5 (beş)+2 (iki)+2 (iki) yıl olmak üzere toplam 9 (dokuz) yıllık süre içerisinde ise, "İşletme Hakkı" şirkette kalacak ve tesislerin kiracı sıfatıyla banka ile mutabık kalınan bedelle, hasılat kirası yöntemiyle işletilecek.

Martı Grubu ndan yeni borç hamlesi! Flaş gelişme!

Martı Otel İşletmeleri'nin KAP açıklaması:
Şirketimizin 13.04.2021 tarih 1264 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda;
  
Şirketimiz ile Denizbank ("Banka") ve Deniz Faktoring arasında akdedilen 23.02.2021 tarihli "Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi" ve 30.03.2021 tarihli ek tadil sözleşmesi hükümleri çerçevesinde;

Sözleşme yürürlükte olduğu sürece, Denizbank A.Ş. tarafından üçüncü bir şahıs ya da kuruma satılamamaları ve bu süre zarfında tesislerin tek alıcısının da Şirketimiz olması kayıt ve şartıyla, ve Sözleşme tarihinden itibaren 5 (beş)+2 (iki)+2 (iki) yıl olmak üzere toplam 9 (dokuz)  yıllık süre içerisinde banka tarafından Şirketimize tanınan "Alım Hakkı" karşılığında,

Şirketimiz mülkiyetinde bulunan; Muğla İli, Marmaris İlçesi, İçmeler Mahallesi, 2 pafta 1520 parselde bulunan "Martı Resort Otel"'in ve Muğla İli Marmaris İlçesi İçmeler Mahallesi, 2 pafta, 1605 parselde bulunan "La Perla Otel"'in toplam 42.000.000- USD (KırkikimilyonAmerikan Doları) satış bedeli karşılığında,  işlem tarihindeki Amerikan Doları (USD) döviz alış kuru üzerinden, Banka'ya satışına ("İşlem") ve satıştan elde edilecek fonun Banka'ya olan Şirket borcundan mahsup edilmesine,

Geri alım sözleşmesi kapsamında; "Martı Resort Otel" ve "La Perla Otel"in, Denizbank A.Ş. mülkiyetinde bulunduğu 5 (beş)+2 (iki)+2 (iki) yıl olmak üzere toplam 9 (dokuz) yıllık süre içerisinde ise, "İşletme Hakkı" Şirketimizde kalacak olup, tesislerin kiracı sıfatıyla banka ile mutabık kalınan bedelle, hasılat kirası yöntemiyle işletilmesine devam edilmesine toplantıya katılanların oybirliğiyle karar verilmiştir.

Martı GYO'nun borçları yapılandırılacak! Flaş gelişme!

Martı GYO'dan son dakika 'borç' açıklaması!   

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön