28 / 03 / 2024

Mashattan konutlarının sahte iskan belgesi davasında son durum!

Mashattan konutlarının sahte iskan belgesi davasında son durum!

Tartışmalı projelere imza atan Taşyapı’nın ünlü “Mashattan” konutlarına 10 sahte iskân belgesi verildiğinin belirlenmesiyle, Şişli Belediyesi’nde o dönem yapı kontrol mühendisi olarak çalışan Faruk Akar'a, 6 ay hapis cezası verdi. Konut sakinleri karara tepki göstererek itiraz edecek...



Tartışmalı projelere imza atan Taşyapı’nın ünlü “Mashattan” konutlarına 10 sahte iskân belgesi (yapı kullanım izni) verildiğinin belirlenmesiyle, Şişli Belediyesi’nde o dönem yapı kontrol mühendisi olarak çalışan Faruk Akar'a, 6 ay hapis cezası verdi. Konut sakinleri karara tepki göstererek itiraz edeceklerini açıkladı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; Eski CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ ve bazı vatandaşlar “Mashattan” konutlarına ilişkin “yapı kullanma izin-iskân belgesi” hakkında yaptıkları suç duyurusundan sonra dönemin Şişli Belediye Başkanlığı İmar Komisyonu Başkanı Cemil Vasken Barın ve kontrol mühendisi Faruk Akar hakkında “Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği” suçundan iddianame düzenlenmişti.

Adli Tıp Kurumu’nun tespitlerinin bulunduğu iddianamede, “Şüphelilerin belediye kayıtlarında bulunmayan 10 adet iskân belgesini kendileri imzalayıp diğer imzaların başkaları tarafından atılması neticesinde sahte oluşturulan iskân belgelerini düzenledikleri, böylece atılı suçu işledikleri tüm evrak kapsamında anlaşılmıştır” denildi. 

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi davayı karara bağladı. Cemil Vasken Barın’ın “suça karşı kastının olmadığı” gerekçesiyle beraatına karar verildi. Mahkeme, Faruk Akar’ın resmi belgede sahtecilik suçunu işleme kastı ile hareket etmediğine dikkat çekti. Akar, “görevi kötüye kullanma” suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Akar’ın iyi hali göz önünde bulundurularak hapis cezası 5 aya düşürüldü ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Konut sakinleri karara tepki gösterdi ve “Ortada belediyede kaydı olmayan, sahte imzaların olduğu bir belge var. Gelinen noktada belediyeden alt seviyede birinin sırtına ufak bir ceza ile kurtulmuş bi durum var. Bizim yani kat maliklerinin sorusu bu sahte belgeyi kimler ne maksatla, ne karşılığında aldı? Kimler rant sağladı?” dedi. Konut sakinleri karara itiraz edeceklerini belirtti.


Geri Dön