26 / 04 / 2024

Masum Türker deprem hakkında konuştu!

 Masum Türker deprem hakkında konuştu!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, ''Deprem bize, örgütlenmiş yapılarınız zarar görürse hepimizin çaresiz kalacağını göstermiştir'' dedi.




     Partisinin Kocaeli il teşkilatınca düzenlenen 17 Ağustos Marmara Depremi'ni anma etkinliklerine katılan Türker, burada yaptığı konuşmada, 13 yıl önce yaşanan depremden ders alınıp alınmadığının sorgulanması gerektiğini söyledi. 

     Herkesin amacının sürdürülebilir bir yaşamı tesis etmek olduğunu ifade eden Türker, sürdürülebilir yaşamla şimdiki hayatın iyileştirilerek gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığını kaydetti. 

     Türker, depremin üzerinden 13 yıl geçtiğini ve olayın Gölcük depremi olarak tüm dünyaca tanındığını belirterek, depremin yaralarının sarılmadan Düzce depreminin yaşandığını anımsattı. 

     Türker, depremin İstanbul'un Avcılar ilçesinde bile hissedildiğini ve çeşitli evlerin yıkıldığını dile getirerek, deprem sonrasında hiç kimsenin ölenler ile kayıplara ilişkin kesin rakamı veremediğini savundu. 

     En son 19 bin rakamının söylendiğini, bu rakamın da yuvarlanarak 20 bine çıkarıldığını kaydeden Türker, ''Bu depremde caddeler yarıldı, biz bu olayları sinemadaki kurgu sahnesinde yaşarız. Aniden yarılır caddeler, içinden canavarlar çıkar. Bize bunu deprem, kurguyu gerçek olarak yaşattı. Fabrikaların ortadan yarıldığını gördük. Bu deprem üzerinden parlamentoda maalesef çok prim yapmak isteyen oldu'' dedi. 

     Türker, depremle birlikte her türlü olağanüstü durumun meydana geldiğini ve iletişimde tıkanıklıklar meydana geldiğini dile getirerek, ''Deprem bize, örgütlenmiş yapılarınız zarar görürse hepimizin çaresiz kalacağını göstermiştir'' şeklinde konuştu. 


AA


Geri Dön