25 / 04 / 2024

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 2017'de bitecek!

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 2017'de bitecek!

Mecidiyeköy - Mahmutbey arasını 26 dakikaya indirecek olan yeni metro için imzalar atıldı. 17.5 km'lik metro hattının yapımı 2017'de tamamlanacak. Hattı 'Gülermak-Kolin-Kalyon ortaklığı' inşa edecek...



Metro ağını ulaşıma bir çözüm olarak sunduklarını dile getiren IBB Başkanı Topbaş, İstanbul'a 10 yılda yapılan yatırımlarda bütçenin önemli kısmını ulaşıma ayırdıklarını kaydetti. Topbaş, böylece İstanbul'da ulaşıma ne kadar değer verdiklerinin ortaya çıktığını ifade ederek, şöyle devam etti: "2016'ya vardığımızda 7 milyon İstanbullu'nun kullanacağı bir raylı sistem ağına 2019 yılında 11 milyon kişinin kullanacağı bir metro ağına sahip olacağız." 


DÜNYANIN GÖZÜ İSTANBUL'DA 


Topbaş, dünyanın gözünün İstanbul'da olduğunu belirterek, "İstanbul'da en modern, en akıllı metro hatlarını geliştiriyoruz. Raylı sistemde 2019'un sonuna geldiğimizde 400 kilometreye varmış bir kent ulaşımını sağlamış olacağız" dedi. 


EKİM ayında ihalesi yapılan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu sözleşmesi için imza töreni düzenlendi. Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 26 dakikaya indirecek 17.5 kilometrelik metro hattının yapımı 2017 yılında tamamlanacak. 


850 MİLYON DOLAR YATIRIM 


İmza töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da altyapı ve ulaşımla ilgili yapılan çalışmalardan KABATAŞ'A KADAR UZAMA PLANI VAR METRO hattı, Mecidiyeköy'de mevcut metro istasyonuyla entegre olarak başlayarak, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Edirnekapı Sultançiftliği hattına, oradan Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi üzerinden Başakşehir hattıyla bütünleşecek. Hattın Kabataş'a kadar uzatılması da planlanıyor. 


Akşam


Geri Dön