19 / 04 / 2024

Melikgazi’deki turizm potansiyeli tanıtılacak!

Melikgazi’deki turizm potansiyeli tanıtılacak!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi Doğal site alanı, Gürpınar Doğal sit alanı, Hisarcık Vadisi, Kıranardı Kent Ormanı, Tekir Yaylası, Ali Dağ mesire alanı, Kıranardı Yaylası gibi doğal alanların ilçe sınırlarında yer aldığını belir




Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi Doğal site alanı, Gürpınar Doğal sit alanı, Hisarcık Vadisi, Kıranardı Kent Ormanı, Tekir Yaylası, Ali Dağ mesire alanı, Kıranardı Yaylası gibi doğal alanların ilçe sınırlarında yer aldığını belirtti. Büyükkılıç, bu bölgelerde eko ve yayla turizmini ön plana çıkarmak için proje başlattıklarını bildirdi.


Kıranardı Kent Ormanı, Hisarcık ve Derevenk Vadileri, Gesi Bağları, Gesi Korusu gibi doğanın tüm güzelliğini barındıran alanların doğa dostlarını beklediğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, tanıtım için turizm dernekleri, acente, şirket ve tur operatörleri ile bir dizi görüşmeler yapacağını belirtti.


Başkan Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi; “Doğal ve tarihi mekân ve alanlarımız ile yapılarımız açısından son derece zenginiz. Adeta dünya mirası ve hazinesi bağrımızda bulunmaktadır. Ancak tanıtım konusunda ne yazık ki eksikliklerimiz var. Bu amaç ile doğa, eko ve yayla turizm ön plana çıkararak bir tanıtım projesi başlatacağız. Bu kapsamda ilçenin tarihi yapıları ve güzelliklerini de göz önünde bulundurarak turlar düzenlenmesini sağlayacağız. Bu güzelliklerin saklanması veya tanıtılmaması haksızlık olur. Bunun için alt yapı hazır. Şehir hazır. İnsanlarımız da hazır. Sadece bir kıvılcım bekleniyor.”


Malatya Gerçek


 


Geri Dön