24 / 04 / 2024

Memur promosyonu 40.000 TL'yi aştı! Emekliler bu tarihe dikkat!

Memur promosyonu 40.000 TL'yi aştı! Emekliler bu tarihe dikkat!

Emekli ve memur Temmuz zammı sonrası banka promosyonları milyonların en çok merak ettiği konular arasında zirvedeki yerini koruyor. Eylül ayı emekli promosyon kampanyaları için bugün sona eriyor.



Promosyonunu yenilemek isteyen kamu kurumları öncelikle komisyon oluşturuyor.

2007/21 sayılı Promosyon Genelgesi'ne göre komisyon; kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında söz konusu birimde görev yapan toplam personelin en az yüzde 10'unun sendikalı olması halinde yetkili sendikadan bir üye ile merkez teşkilatında üst yönetici; taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından ilgili birimde görev yapanlar arasından seçilecek bir üyeden meydana geliyor. 3 kişilik komisyon, promosyonu, bankalardan teklif alarak belirliyor.

Oluşturulan komisyonların imzaladığı protokollerin süresi 2 yıldan az, 5 yıldan çok olamıyor.

Bazı kamu kurumları yüksek banka promosyonu için mevcut sözleşmesini feshederek yeni teklifler için bankalarla görüşmelere başlarken, bazıları da anlaşma sağladı.

Memur promosyonu 40.000 TL yi aştı! Emekliler bu tarihe dikkat!

Bazı kurumlarda sözleşme iptali için komisyon kurdu. Eğer promosyon sözleşmeleri iptal edilirse, tazminat maddesinin devreye sokulması gerekiyor.

Bu maddeye göre, ilk yıl sözleşme fesh edilirse promosyonun tamamı, ikinci ve üçüncü yıl fesh edilirse yüzde 50'si iade oluyor.

Aynı bankayla promosyon tutarını yenileyenler de bulunuyor. Bu durumda iade yapılmadan yeni tutar üzerinden anlaşma yapılıyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 30 Eylül 2022 tarihinde saat 23.18'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.53 Türk Lirası, euro 18,17 Türk Lirası, altının gramı ise 996 Türk Lirası değerinde.

Uzman isim açıkladı: İşte asgari ücrete beklenen zam oranı!

İslam Memiş gram altın için 'tarihi fırsat' diyerek uyardı!

Selçuk Geçer'den dolar uyarısı: 'Sakın bunu yapmayın'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön