24 / 04 / 2024

Memur ve memur emeklilerinin ocak zammı belli oluyor! 2023 memur maaşı zammı ne kadar olacak?

Memur ve memur emeklilerinin ocak zammı belli oluyor! 2023 memur maaşı zammı ne kadar olacak?

Eylül ayı TÜİK verileri ve Merkez Bankası'nın ise sene sonu enflasyon tahminlerinin açıklanması ile beraber memur zam oranı ve ocak ayı en düşük ve aynı zamanda en yüksek memur maaşı araştırmaları hızlandı. İşte ocak ayındaki memur zammı son durum ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar...



ÜÇ AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ!

Temmuz ayında memur maaşlarına uygulanmış olan %41,69'luk zammın üzerinden üç ay geçti. Temmuz ayı enflasyonu %2,37, ağustos ayı enflasyonu da yüzde 1,46 olarak bildirildi. Eylül ayı enflasyon rakamları da bir önceki aya göre 3,08 oranında kayıtlara geçti.

Haziran ayında yapılmış olan zam sonrasında; temmuz ayının haziran ayına göre, ağustos ayının temmuz ayına göre ve eylül ayının ağustos ayına göre de enflasyon farkları toplandığı zaman enflasyondaki yüzde 6.91 artış TÜİK tarafından tespit edildi.

MERKEZ'İN SENE SONU BEKLENTİSİ YÜZDE 65 DÜZEYİNDE

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası anketine göre sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 65 seviyelerinde.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konu ile alakalı olarak, "Küresel ekonomik krizin ülkemize gözüken etkileri nedeni ile sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları atmış olduk, atmaya da devam edeceğiz. Asgari ücret, memur ve aynı zamanda emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi bir şekilde sene başından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlı bir haldeyiz” şeklinde konuştu.

ALTI AYLIK ENFLASYON FARKI ETKİLİ

Memurlara altı aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşmede belirlenmiş olan artış oranı doğrultusunda zam gerçekleşiyor. Son zam da haziran ayına göre altı aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı dikkate alınarak gerçekleşti.

YENİ ZAM OCAK AYINDA YAPILACAK

Bir sonraki memur zammı ise ocak ayında yapılacak. Ocak ayında yapılacak olan memur zammı altı aylık enflasyon farkı önümüzdeki aralık ayında tespit edilen (Ocak ayı başında açıklanan) sene enflasyon artış oranından aralık ayı yıllık enflasyon artış oranının da çıkarılması sonucu belli olacak.

2023 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Haziran ayında yapılmış olan zam sonrasında, temmuz ayının haziran ayına göre ve ağustos ayının temmuz ayına göre enflasyon farkları toplanıldığı zaman enflasyondaki 3,83 artış TÜİK tarafından tespit edilerek kayıtlara geçti. Eylül ayı enflasyon oranı bir önceki aya göre de 3,08 oranında artış gösterirken üç aylık enflasyon oranı da netleşmiş oldu. Üç aylık enflasyona toplamı yüzde 7,06 oldu.

Kalan ayların da bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 7,06'ya eklenmesi ile birlikte altı aylık enflasyon farkı belli olmuş olacak. Diğer üç ayın enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte enflasyon farkı ortaya çıkacak.

Memur ve memur emeklilerinin ocak zammı belli oluyor! 2023 memur maaşı zammı ne kadar olacak?

1.250 lira aile destek ödemeleri hesaplara yatmaya başlıyor! Ekim 2022 aile destek ödemeleri ne zaman verilecek?

TOKİ'den İstanbul Başakşehir’e tam 725 yeni konut müjdesi!

Samsung Galaxy A53’e 1000 lira indirim! Ucuza akıllı telefon isteyen herkes CarrefourSA’ya! 17 Ekim 2022 fiyat listesi…


Geri Dön