27 / 04 / 2024

Meral Akşener'dan kira artışlarına tepki: Ülkemizde çok ciddi bir konut problemi yaşanıyor!

Meral Akşener'dan kira artışlarına tepki: Ülkemizde çok ciddi bir konut problemi yaşanıyor!

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ülkemizde çok ciddi bir konut problemi yaşanıyor" dedi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. Kira ve konut satışlarıyla ilgili bazı değerlendirmeler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şöyle konuştu: "Büyükşehirlerde kiralar uçtu, gitti. Orta ve alt gelir seviyelerinde 2 bin liradan aşağı kira kalmadı. Mahkemeler, kiracı ve mal sahibi davalarından geçilmiyor. Öğrenciler, memurlar, işçiler, barınacak ev bulamıyorlar. Kiraların artışı, ev sahiplerini, kiracılarını evlerinden çıkartmaya itiyor. İnsanlarımız, panik içinde, barınma sorunlarını çözmeye çalışıyorlar.

Meral Akşener dan kira artışlarına tepki: Ülkemizde çok ciddi bir konut problemi yaşanıyor!

Şimdi biz böyle söyleyince 'konut satışları rekor yaptı' diye zırvalayacak troller olacak. Evet, konut satışı devam ediyor. Ama nasıl devam ediyor? Vatandaşlık garantili konut satışlarıyla devam ediyor. Müteahhit zengin etme garantili projelerle devam ediyor. Sırf birkaç müteahhit kar etsin diye bugün ülkemizde ciddi bir konut problemi yaşanıyor. Milletimiz için bırakın ev satın almak artık kiralamak bile neredeyse imkansız bir hale geliyor."

Yabancıya konut satışına da değinen Meral Akşener, yabancıların geçen yıl Türkiye'de yaklaşık olarak 59 bin konut satın aldığını dile getirerek, yaşanan talep patlamasının kiraları astronomik seviyelere çıkarttığını da kaydetti.

İstanbul'da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!

Meral Akşener: Esnafın kiralarını kaldırın!

TÜGEM'den yabancılara özel konut ilanlarına tepki!


Geri Dön