20 / 04 / 2024

Meram Aymanas Evleri'nin kuraları çekildi!

Meram Aymanas Evleri'nin kuraları çekildi!

Meram Belediyesi öncülüğünde inşa edilecek olan Aymanas Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ne ön başvuruda bulunanlar arasından kura çekilişi yapıldı.



 

Meram Belediyesi'nde yer alan habere göre,Meram Belediyesi tarafından 2 sene önce, bir milyon 410 bin metrekarelik alanda, on binin üzerinde hak sahibini kapsayan dönüşüm çalışmalarının ilk etapları tamamlanarak halkın istifadesine sunuldu. Meram Aymanas Evleri Konut Yapı Kooperatifi projesi ile Meram’daki dönüşüm alanlarında nitelikli konut sayısını artırılması hedeflenirken vatandaşların taksitlerle konut sahibi olmalarına imkan veriyor.

BİN 710 ÖN BAŞVURU ALINDI

Meram Belediyesi öncülüğünde Küçük Aymanas Mahallesi’nde inşa edilen Aymanas Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ne vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken bin 710 vatandaş ön başvuruda bulundu. 160 metrekare olan 3 oda 1 salon daireler için 1499, 135 metrekare olan 2 oda 1 salon daireler için ise 211 ön başvuru alındı. Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda vatandaşlar arasında noter huzurunda kura çekimi yapılırken büyük heyecan yaşandı. Kura çekimiyle beraber 3+1 konutlarda 188 asil üye, 188 yedek üyenin ismi belirlendi. Yine 2+1 konutlar için 46 asil üye ve 46 yedek üye belli oldu. Kuradan adı çıkanların mutlulukları gözlerinden okundu.

Asil üyeler için kesin başvurular Temmuz Ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Ayrıca ön başvuruda bulunan, kurada ismi çıkmayan vatandaşlar ise Kuveyt Türk Bankası Meram Yeni Yol Şubesi’nden yatırdıkları ücretin iadesini talep edebiliyor.

Kura sonuçlarını öğrenmek isteyenler, http://meram.bel.tr/kura/kuraanasayfa.aspx bağlantı adresinden kimlik numaralarını girerek bilgi sahibi olabilecekler.


Geri Dön