26 / 04 / 2024

Meriç Köyatası "dolar düşmeyecek" dedi ve nedenini böyle açıkladı

Meriç Köyatası

Ekonomist Meriç Köyatası, doların gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve doların düşmeyeceğini söyledi.



İSLAM MEMİŞ VE SELÇUK GEÇER'İN DOLAR YORUMU

Selçuk Geçer: "Enflasyonun düşmesini beklemeyin. Dolar kısa sürede 17'yi geçer. Yıl sonunda ise 25'i bulur. Anormal süreçte ise Türkiye'de bir kırılma olur. Dolarda 5 katlık artar bu süreç bizi 90 baz faize artırmaya götürür. Dolarda her an büyük bir kırılma olabilir. Çok sert kırılmayla karşı karşıya kalabiliriz. Bütün sistem çöker ve kur tekrar patlar. Yüzde 90'lık faiz ortamında kuş kıpırdamaz."

Meriç Köyatası "dolar düşmeyecek" dedi ve nedenini böyle açıkladı

İslam Memiş: "Aslında dolar karşısında Euro'nun, sterlinin, altının ve gümüşün ucuz olduğunu bilmeli. Bende dolar olsaydı, bunun eski seviyesine kadar gelmesini bekleyeceğime, 4'e bölerdim. Bugün (30 Haziran) dolar endeksi 105 seviyesine kadar yükseldi. Bu önemli bir rakam. Bunun yükselmesi altın ve gümüşün ons bazında gerilemesine neden oldu. Elinde dolar olana aslında fırsat sundu. Benim nazarımda ucuz. Elimde TL olsaydı, dolardan ziyade Euro'nun bana daha fazla kazandıracağını düşünüyorum."

Editörün Notu: Bu haber 3 Temmuz 2022, saat 21.55'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 76 kuruş, euro 17 lira 38 kuruş, altının gramı ise 974 lira 96 kuruş değerindedir.

Atilla Yeşilada'dan dolar hakkında kritik yorum

İslam Memiş önce uyardı, sonra gram altın ve doların ulaşacağı seviyeyi açıkladı!

Dolarlarınızı sakın satmayın! Selçuk Geçer göreceği seviyeyi açıkladı

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön