25 / 04 / 2024

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti

Merkez Bankası’nın hazırladığı Piyasa Katılımcılar Anketi sonuçları açıklandı. Merkez Bankası 2022 sonu enflasyon ve döviz kuru için yeni tahminini duyurdu. Anket sonuçlarına göre enflasyon yüzde 5 artarken yıl sonu döviz beklentisi 19 liraya ulaştı.



YIL SONU TAHMİNİ DÖVİZ KURU
Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 18,89 lirayken, bu anket döneminde 18,99 lira oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 20,70 lira ve 20,92 lira olarak gerçekleşti.
GSYH BÜYÜME BEKLENTİSİ YÜZDE 3,6
Ekonomistlerin GSYH 2022 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,5 iken, bu anket döneminde yüzde 3,6 oldu. GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 3,8 oldu. 2022 yılı Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 48 katılımcı tarafından yanıtlanmış ve sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirildi.

https://emlakkulisi.com.tr/tokiden-flas-aciklama-istanbul-projeleri-satisa-cikti-hemen-teslim-firsatini-kacirmayin/712934


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön