20 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın dolar hamlesi ortaya çıktı!

Merkez Bankası'nın dolar hamlesi ortaya çıktı!

ABD’li haber ajansı Bloomberg’in 3 kaynağa dayandırdığı habere göre, BDDK kararını destekleyerek döviz kurlarındaki artışı frenlemek için kamu bankaları 2 günde 1 milyar doların üzerinde döviz sattı.



Yanlış probleme yanlış çözüm uygulayan böyle kötü bir yönetimin kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Yılmaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Tek çözüm, hemen istifa. Neden mi? Ekonomimizin en tehlikeli problemi şu an döviz likidite sorunu. Yeni uygulama en iyi ihtimalle içerideki dolarların yerini değiştirecek. Şirketler bankadaki dolarlarının bir kısmını belki satacak. Bunları Merkez Bankası ve başka yerli aktörler alacak.

Merkez Bankası nın dolar hamlesi ortaya çıktı!

Ama bunun toplam döviz likiditesine bir yararı yok. Tam tersi ülkeden ve sistemden dolar çıkışını hızlandıracak. Kısacası şu an/bugün en önemli olan problemi değil, geçen yılın problemini, yani yerleşiklerin dövize kaçması sorununu çözmeye çalışıyorlar.

Bundan sonra sadece Merkez Bankası'ndaki değil bankalardaki kullanılabilir döviz toplamını da dikkatle izlemek lazım. Orada da hızla bir likidite azalması görmek muhtemel. Geçen hafta itibarıyla bankacılık sisteminin 8 milyar dolar nakdi, yurt dışında da 22 milyar doları var. Ama o 22 milyarın önemli bir kısmı halihazırda kullanılabilir bir durumda değil.”

Editörün Notu: Bu haber 29 Haziran 2022, saat 23.49'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 59 kuruş, euro 17 lira 38 kuruş, altının gramı ise 972 lira 96 kuruş değerindedir.

Selçuk Geçer dolarda tehlike çanları için tarih verdi

Asgari ücrete zam oranı belli oluyor! 5 bin 880 TL mi olacak? Emre Şirin anlattı

Dolar ve altın düştü, İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön