24 / 04 / 2024

Merkez Bankası'yla ilgili flaş gelişme! Altın ve dolar alacaklar dikkat

Merkez Bankası'yla ilgili flaş gelişme! Altın ve dolar alacaklar dikkat

Altın ve dolar alacak vatandaşların gözü kulağı Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında. Analistler, Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 14 bandında bırakacağı konusunda görüş birliğine vardı.



Türkiye'de en yaygın yatırım aracı olarak dolar ve altın görülüyor. Ancak dolardan veya altından para kazanmanın belli ölçütleri var. Yani Merkez Bankası ve diğer kuruluşların ekonomi üzerinde aldıkları kararlar bu yatırımlarınızınyönü konusunda bir hayli önemli. 

BU YÜZDEN GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

İşte bu nedenle gözler Merkez Bankası tarafından verilecek faiz kararında. Eğer Merkez Bankası faizleri sabit bırakırsa muhtemelen dolarda da yükseliş başlayacak, bu durum da altın fiyatlarını baskılamayı sürdürecek. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön