25 / 04 / 2024

Mersin Silifke'de 10.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Mersin Silifke'de 10.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Silifke İcra Dairesi, Mersin ili, Silifke ilçesi, Işıklı Mahallesi, 157 ada 15 parselde yer alan gayrimenkulü 10 milyon 834 bin 86 TL'ye satıyor...



T.C. Silifke İcra Dairesi tarafından, Mersin ili, Silifke ilçesi, Işıklı Mahallesi, 157 ada 15 parselde yer alan gayrimenkul 10 milyon 834 bin 86 TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 31 Mart 14:00'da gerçekleştirilecek.

Mersin Silifke de 10.8 milyon TL ye icradan satılık gayrimenkul!

İlan metni:

T.C.SİLİFKE İCRA DAİRESİ 2020/144 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
TAŞINMAZIN Özellikleri : Mersin İl, Silifke İlçe, 157 Ada, 15 Parsel, IŞIKLI Mahalle/Köy, Ilgın Mevkii, Fen bilirkişisinin raporunda taşınmaz, Işıklı Mahallesi,157 ada 15 nolu parsel olduğu, sınırlarını kırmızı renkte gösterdiği, tapuda Narenciye Bahçesi vasfıyla kayıtlı olduğu, yüzölçümünün 91.160.42 m2 olduğu,taşınmazda 2.060 m2 kısmında ÇEAŞ lehine irtifak hakkı tesisi olup yapılan incelemede haritada sarı renkte gösterdiği irtifak hakkı tesisinin alanın 1.165.52m2 olduğunun tespit edildiği, taşınmazın içerisinde bulunan (a) harfi ile yeşil renkte gösterilen binanın alanının 110 m2 ve (b) harfi ile yeşil renkte gösterilen beton zeminin alanının 562 m2 olduğu dosyada mevcut tapu kaydı ve Fen bilirkişisinin rapor ve krokisinden anlaşılmıştır.
Taşınmazın güneyinde toprak yolve tarla olduğu,batısında kuru dere, doğusunda, komşu narenciye bahçesi olduğu, kuzeyinde kuru dere olduğu tespit edilmiştir.
bulunduğu, tamamıkapama narenciye bahçesidir.. Taşınmaz sulu bahçe arazisidir. Taşınmaz içerisinde sulama havuzu ve bahçe binası bulunmaktadır. Çevre parsellerin de aynı şekilde sulu bahçe ve tarla arazileri olduğu görülmüştür. Taşınmazın ulaşım sorunu bulunmaktadır. Taşınmaza özel araçlar ile ulaşılmaktadır. Taşınmaz başına kadar keşif aracı ile ulaşılmıştır. Taşınmazın Silifke Belediyesinin kanalizasyon, aydınlatma, çöp toplama, ulaşım, sinekle mücadele vb. hiç bir hizmetinden yararlanmadığı görülmüştür. Taşınmaz kapama narenciye bahçesi olarak değerlendirtecektir. Taşınmaz içerisindeki sulama havuzunun ve bahçe binasının değeri ayrıca hesaplanacaktır. Taşınmaz derin profilli, killi tınlı, organik maddece zengin alüvyaltoprak yapısına sahip, sulu tarım arazisidir. Erozyon, taban suyu, tuzluluk, alkalilik, asitlik, taşlılık vb. problemleri bulunmamaktadır. Akdeniz iklimi etkisi altında ve iklimin müsaade ettiği bütün bitkilerin zeytin, kayısı, şeftali, limon, portakal, nar, pikan cevizi vb. bitkilerinin yetiştiriciliğine uygundur.Taşınmazın fotoğrafı tarafımdan çekilmiş taşınmaza aitfarklı fotoğraf aşağıda sunulmuştur.Mersin İli ,Silifke İlçesi, Işıklı Mahallesi 157 ada 15parsel nolu taşınmaz üzerinde 2katlı betonarme bina bulunmaktadır. Fen bilirkişisinin krokisinden anlaşılacağı üzere bu yapı 110,00 m2 oturum alanı bulunmaktadır. Yapının zemin katında depo 1. Katında ise 1 adet meskenden oluştuğu tespit edildi. 1. Katduvarlarının sıvalı ve boyalı durumda olduğu, pencere doğramalarının pvc olduğu, iç kapılarının ahşap olduğu, taban kaplamasının parke ve seramik olduğu, mutfak dolaplarının yapılı halde olduğu tespit edildi. 1. Katın yeni yapılmış olduğu ve aktif olarak kullanılmadığı tespit edildi. Taşınmaz üzerindeki yapının zemin katının ise depo ve müştemilat olarak kullanıldığı tespit edildi. Yapınıngenel olarak fiziki durumu ve yaşı dikkate alındığında %30 oranında yıpranmış durumda olduğu ve %90 oranında tamamlanmış olduğu tespit edildi. Yapı 3 A yapı sınıfına girmekte olup 2020 yılı itibari ile birim değeri 1.100TL/m2 dir.
Kıymet taktirine konu olan taşınmazın konumu, arazinin bütünlüğü, büyüklüğü, sulu kapama narenciye bahçesi arazisi olması, geometrik şekli, işleme kolaylığı, toprak yapısı ve toprak derinliği, eğimi, mülk güvenilirliği, kolay alınıp satılabilme özelliği, Işıklı Mahalle merkezine ve Silifke İlçe merkezine, Silifke-Antalya yoluna olan uzaklığı, imar ve ihya sorununun olmaması, tek parça halinde olması, kadastral yolunun bulunması ulaşım sorununun olması, Belediyehizmetlerinin hiç birinden yararlanmamasıgibi bütün olumlu ve olumsuz özellikleri göz önünde bulundurulup, yöre çiftçilerinde fiyat araştırması, piyasa rayiç değeri ve diğer hususlara göre takdir işlemi yapılmıştır.
Adresi : Işıklı Mahallesi Silifke
Yüzölçümü : 91.160,42 m2
İmar Durumu : İmar planı dışında, köy yerleşik alan sınırı dışında kaldığı,Belediye yetkisinde olan hizmetlerden faydalanmadığı, imar uygulamasına girmeyen ve kadastral parsel'dir.
Kıymeti : 10.834.086,35 TL
KDV Oranı : %18
1. Satış Günü : 31/03/2021 günü 14:00 - 14:10 arası
2. Satış Günü : 29/04/2021 günü 14:00 - 14:10 arası
Satış Yeri : GÜMÜŞ OTOPARK YEDİEMİN-MUKADDEM MH.A.TÜRKEŞ BLV.NO:430/B SİLİFKE

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/144 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.02/02/2021
NOT: SATIŞ TEMİNATI EN GEÇ SATIŞTAN BİR GÜN ÖNCE, AŞAĞIDAKİ İBAN NUMARASINA İSİM VE DOSYA NUMARASI BELİRTİLEREK YATIRILMASI GEREKMEKTEDİR.
İBAN NO: VAKIFBANK
TR 72 0001 5001 5800 7290 4944 93


Geri Dön