25 / 04 / 2024

Mersin'de istihdam artışı sağlayacak alanlar imara açılmalı!

Mersin'de istihdam artışı sağlayacak alanlar imara açılmalı!

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Mersin'de istihdam artışına katkı sağlayacak olan alanların biran önce imara açılması gerektiğini ifade etti...



Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Mersin'de istihdam artışına katkı sağlayacak olan alanların biran önce imara açılması gerektiğini belirterek, "İstihdam oranlarına bakıldığında Mart 2013 itibariyle Mersin, Türkiye genelinde yüzde 1,9'luk payı ile 10 sırada yer alıyor. Kentin istihdamın en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 5'e girmemesi için önündeki tek engel var olan imkanların kullanılmamasıdır" dedi. 


Kentin her bölgesinde ticari imar izni bekleyen alanların olduğuna dikkat çeken Gürsoy, bu alanların değerlendirilmediğini, gerekli izinlerin verilmeyerek Mersin'in gelişiminin önünü kesildiğini kaydetti. 

Mersin'in her sektörden yatırımcının ilk tercih nedeni olduğunun altını çizen Gürsoy, şunları söyledi: "Mersin jeopolitik konumu nedeniyle tüm yatırımcıların cazibe merkezi. Ama yerel aktörlerin kentin üzerindeki engellerin kaldırmaması, ticaretin önünü açmaması nedeniyle büyük yatırımcılar Mersin'den uzaklaşıyor. Ticari yatırım imarı verilmemesi nedeniyle yaklaşık 3 yıldır hastane yatırımı yapmak için bekleyen yatırımcı, otomobil yatırımı yapmak için arsa almış fakat imar izni alamayan yatırımcılar, 4 tane 5 yıldızlı otel yatırımı yapmayı bekleyen yatırımcılar ve daha birçok sektör yatırımcısı Mersin'de yatırım yapma imkanı bulamıyor. 


Yatırımcılar artık yatırımlarından vazgeçme noktasına geliyorlar. 

Yatırımcılar, yerel yönetimler tarafından askıya alınan konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na taşıyarak, destek isteyecekler." Yeni ticari yatırım alanları açmak yerine var olan esnafın geçim kaynağının da elinden aldığını kaydeden Gürsoy, "Yerel aktörler sadece kent merkezilerine alışveriş merkezi yapılmasına müsaade ediyor. Yapılan bu hata sayesinde yıllar önce Çamlıbel esnafı feda edilmişti. Çamlıbel'in yeniden eski günlerine dönmesi için de çaba gösterilmedi. 


Esnaf kaderine terk edildi yani işsizliğin katlanarak artmasına izin verildi. Yerel yöneticiler, bu duyarsızlıklarını daha ne kadar devam ettirecek? Siyasi çekişmelerin sona ermesi, sadece kentin ve kentlilerin düşünülerek adımların atılması için daha ne kadar bekleyeceğiz? Mersin, bu soruların cevaplarını bekliyor" diye konuştu. 


Çukurova Gazetesi


Geri Dön