26 / 04 / 2024

Mesa, teknolojisi ve deneyimiyle inşaat sektörünü geliştiriyor!

Mesa, teknolojisi ve deneyimiyle inşaat sektörünü geliştiriyor!

İnşaat sektörünün güçlü bir markası olarak tanınan MESA, 48 yıldır faaliyetlerine devam ediyor. MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, "Konut içinde iletişim için gelişmiş teknolojiyi kullanıyor, diğer akıllı ev teknolojileri için de ideal alt yapıyı sunuyoruz." diyor.



Konutun "kalite" ve "güven" ile anılan markası MESA, 48 yıldır hem taahhüt hem de geliştirici olarak başta gayrimenkul ve altyapı olmak üzere pek çok alanda inşaat sektörünün güçlü bir markası olarak konumlanıyor. Farklı alanlarda ve farklı coğrafyalarda sayısız projeye imza atan MESA, zengin tecrübesini ve ileri teknolojisini sadece kendi projelerinde kullanmakla kalmıyor, inşaat sektörünün hizmetine de sunarak gelişime katkı sağlıyor. Üstelik MESA'nın yarattığı bu değer, sadece inşaat sektörüyle de sınırlı değil. Kimi zaman bir seramik firmasının dış cephe kaplaması üretmeye başlamasında, kimi zaman da bir alüminyum firmasının kapı ve pencere izolasyonunu geliştirmesinde MESA imzası bulunuyor.

 

Yeşilyaka Su villa fiyatları 2,5 milyon TL'den başlıyor! Yeni Proje!

 

Forbes Dergisi'nin ekinde yer alan habere göre; Türkiye'de pek çok yeniliğe önayak olan, Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiği teknolojileri kendine saklamak yerine tüm sektörle paylaşan MESA'nın başarı hikayesini, MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu anlattı.

 

MESA'nın Türkiye inşaat sektörüne getirdiği yeniliklerden öne çıkanlar hangileri?

 

MESA, yaşamı çevresiyle ele alan çağdaş site kavramını, kuruluşunun hemen ardından henüz 1970’li yıllarda Türkiye’ye getiren marka oldu. Hemen ardından KOSAŞ ile konut işletmesi alanında sağladığı çağdaş yaşam olanaklarını hayata taşıdık ve sürdürülebilir kıldık. İstanbul ve Ankara'da şimdinin en seçkin bölgeleri olarak kabul edilen Bahçeşehir ve Eskişehir Yolu gibi Türkiye'nin çağdaş uydu kentlerini de biz kurduk. Ama belki de Türkiye inşaat sektörüne en büyük katkıyı sağlayan ve sağlamaya devam eden yeniliğimiz; MESA İmalat’ı kurarak üretmeye ve geliştirmeye başladığımız Tünel Kalıp ve diğer rasyonel kalıp sistemleri oldu.

 

MESA İmalat ve Tünel Kalıp Sistemi, sektörde ne gibi gelişmeler sağladı?

 

MESA İmalat'ın halen ulusal pazara hakim olduğu ve küresel pazarda da ilk sıralarda yer aldığı Tünel Kalıp Sistemi; Türkiye inşaat sektörüne hız kazandırdı. O günlerin enflasyonundan en az düzeyde etkilenen, sağlam, kaliteli, ekonomik ve standart üretim getirdi. Proje kapasitesini maksimum birkaç yüz konuttan on binlerce konuta yükseltti. Bu hızlı ve standart üretimden doğan önemli bir ihtiyaç da binlerce kapı, pencere, mutfak gibi temel üretim kalemlerinde yaşandı. MESA İmalat zamanla yine sektörün ihtiyaç duyduğu iskele ve prefabrik üretimini de gerçekleştirdi. Ayrıca MESA, iş sağlığı ve güvenliği doğrultusunda yürürlüğe giren son iskele standartlarının oluşturulması ve üretilmesinde de uzmanlığı ve uluslararası tecrübesi ile sürece öncülük etti.

 

Teknolojiyi, MESA'nın sunduğu yaşam konsepti ile nasıl birleştiriyorsunuz?

 

MESA, henüz 1980’li yıllarda Türkiye’de akıllı ev teknolojilerini ilk uygulayan markalar arasında yer aldı. MESA yüksek standartlarda, kaliteli bir üretim yapar ve rasyonel bir fiyatlama uygular. Yani üstün niteliği, en ideal fiyatlarda sunar. Dolayısıyla yangın, güvenlik, mekanik gibi proje genelindeki tüm teknolojileri de ileri seviyede hayata geçirir. MESA, müşterilerini kullanmayacakları ya da istemeyecekleri herhangi bir şey için ekstra ücret ödemek zorunda bırakmaz. Konut içinde iletişim için gelişmiş teknolojiyi kullanıyor, diğer akıllı ev teknolojileri için de ideal alt yapıyı sunuyoruz.

 

Peki bu köklü tecrübenin ve uzmanlığın yansıdığı MESA projelerinden biraz bahsedebilir misiniz?

 

Halihazırda İstanbul’da Tema İstanbul projemizde konut satışları tamamlanmak üzere, burada Tema World ile yeni konut projemizin de hazırlıkları içindeyiz. Büyükçekmece’deki YeşilYaka projemizde satışlarımız tamamlanmak üzere. Ankara'daki her iki projemizde de yaşam başladı. MESA Koza 66’da sınırlı sayıda konut satışımız devam ediyor. Park Mozaik’te de ikinci etaba başladık.

 

Bu yıl lansmanını gerçekleştirdiğimiz MESA KOZ, toplam 280 rezidans, apart ünitesinden oluşuyor. Büyükçekmece'deki YeşilYaka projemizin komşu parselinde 473 adet müstakil villadan oluşan YeşilYaka Su projemizi hayata geçireceğiz. Beykoz'daki iki projemizden ilki boğaz, orman ve panoramik kent manzarası ile benzersiz bir noktada yer alan 80 dairelik butik bir proje. Diğer projemiz ise ormana komşu, kentin içinde doğayla bütünleşmiş bir proje ve 219 konuttan oluşuyor.

 

 

Bodrum'daki projemiz de villa, rezidans daireler ve butik bir otelden oluşan çok özel bir proje. Proje, eşsiz bir doğaya ve kendi özel sahiline sahip, her noktasından deniz manzarasına hakim bir arazi üzerinde gerçekleştirilecek. Maltepe'de E-5'in üst tarafında yer alan MESA Gökada, alt katlarından itibaren deniz manzarasına hakim 273 konuttan oluşan bir proje. Yine Maltepe'de Bağdat Caddesi üzerinde yükselecek MESA Cadde ise 253 konut ve 17.000 metrekare kiralanabilir alanlı bir butik AVM'den oluşuyor.

 

 


Geri Dön