19 / 04 / 2024

Metaverse Derneği'nden ilk uyarı: Sanal arazilerden uzak durun!

Metaverse Derneği'nden ilk uyarı: Sanal arazilerden uzak durun!

Türkiye'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse konusunda farkındalık yaratmak için Metaverse Derneği'ni kuran Alphan Manas, "Şimdi bu sanal evrenlerden arazi satın alanlar 6 kurşunla Rus ruleti oynuyorlar." dedi.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen metaverse dünyada teknolojinin en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Türkiye’de Metaverse konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Metaverse Derneği’ni kuran Alphan Manas konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Metaverse Derneği nden ilk uyarı: Sanal arazilerden uzak durun!

Sputniknews'te yer alan habere göre, Alphan Manas, "İnternetin geçmişine baktığımız zaman ilk web siteleri 1995 yıllarında yapılmaya başladı. O zamanlar reklam ajansları şirketlere web sayfası yapıyordu ve reklam ajansları tecrübe kazandılar. Biz şu anda Metaverse konusunda internetin 1994-1995 yıllarındaki gibiyiz. Önümüzde takribi 3 sene var. 3 sene içerisinde çok şey değişecek. Yavaş yavaş 3 boyutlu algısal evrenin içinde girmeye başlayacağız hatta evrenler içerisinde hareket edeceğiz. Bir evrenden başka bir evrene geçmeye başlayacağız çünkü herkesin evreni farklı olacak. Belki Facebook’un evrenine gireceğiz belki onun evreninden çıkıp Google'ın evrenine gireceğiz. Bu evrenler arasında seyahat etmeye başlayacağız. Bu işin sonu insanoğlunun ölümsüzlüğü aramasına kadar gidiyor. Ruhunu, bilinci bir avatara aktarmak ve bu avatarın yaşamına devam etmesi şeklinde yorumlanıyor" şeklinde konuştu.


Geri Dön