16 / 04 / 2024

Metaverse Derneği'nden ilk uyarı: Sanal arazilerden uzak durun!

Metaverse Derneği'nden ilk uyarı: Sanal arazilerden uzak durun!

Türkiye'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse konusunda farkındalık yaratmak için Metaverse Derneği'ni kuran Alphan Manas, "Şimdi bu sanal evrenlerden arazi satın alanlar 6 kurşunla Rus ruleti oynuyorlar." dedi.



'Sanal arazilerin yüzde 95'lik kısmını Türkler alıyor'

Konuyla ilgili olarak "Facebook'un kendi Mataverse projesi ile beraber bizim hayatımızın bütün kontrolünü ele almaya çalışacak ama biz de Türkiye'de kurduğumuz Mataverse Derneği ile farkındalık yaratmak istiyoruz" vurgusunu yapan Alphan Manas, şöyle konuştu:

"Dünya merkeziyetsiz bir yapıya doğru gidiyor. Reklam verenin oyuncağı olmak istemiyorum o yüzden de benim evrenim merkeziyetsiz olsun ki kimse bana müdahale edemesin, kimse bana istemediğim takdirde reklam vermesin. Yaşamımı kimse kontrol etmesin diyebilmemiz gerekiyor ki bu da merkeziyetsiz evrenlerde ancak gerçekleşecek."

Metaverse Derneği nden ilk uyarı: Sanal arazilerden uzak durun!

Manas konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Özellikle dünya haritası üzerinde gerçek tapuya dayalı Türkiye’deki şehirleri ve gerçek konut ve arsaları içeren satışlara rağbet gösterilmemesi gerektiğini düşünüyorum, çünkü bunu yapan en az 10 firma var. Satın aldığınız bir yerin aynı anda birçok platformda satılıyor olması anlam yaratmadığı gibi değer yaratması da söz konusu değil. İtalyan bir şirket, dünyadaki arsa alımlarının yüzde 95’inin Türkler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Bizim milletimizde topraktan girme girilir, arsa değerlenir gibi bir konu yani genetiğimize işlemiş bir konu. Aynı zamanda fırsatçıyızdır, safızdır çabuk ikna oluruz ama bu 6 kurşunla Rus ruleti oynamak gibi bir şey bu kazanma şansınız yok. Verilen bu paralar heba olup gidecek" dedi.

Metaverse’te arsaların pazar değeri belli mi?

Metaverse'teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!


Geri Dön