29 / 03 / 2024

Metaverse'te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Metaverse'te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Son dönemde popülerliği yükselen ve internetin geleceği şeklinde görülen Metaverse’de sanal emlak yatırımları kazanç sağlayacak mı? Kripto paralarla alınıp satılan bu emlakların, kripto paralar kadar yüksek volatilite göstermesi öngörülüyor.



Yakın zamanda dev sosyal medya platformu Facebook ismini Meta şeklinde değiştirdi. Borsagündemcom'da yer alan habere göre; yeni isim, pek çok kişinin internetin geleceği olarak gördüğü metaverse’e bir gönderme niteliğine de sahip. Metaverse’ün ilerlemesi konusunda pek çok ihtimal ve fırsat bulunuyor. Fakat şimdiki formunda, fiziki dünyadan çok da farklı değil. Metaverse’de de bir konut satın alabiliyor, alışveriş yapabiliyor, konserlere gidebiliyorsunuz. Facebook metaverse’ün yaratıcısı ve alandaki tek oyuncu olmasa da, dijital gerçeklik alanındaki tartışmaların merkezinde bulunuyor.

Metaverse te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Gittikçe daha fazla kişi metaverse’ü ciddiye almaya başlarken, bu alana nasıl dahil olabilecekleri konusunda belirsizlikler de mevcut. Metaverse alanında bugün yaşanan en büyük çılgınlık ise emlak piyasasında oldu. Forbes’un haberine göre bu alanda ortaya çıkan sanal dünyaların en popüleri Decentraland olarak belirlendi.

 


Geri Dön