25 / 04 / 2024

Metaverse'te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Metaverse'te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Son dönemde popülerliği yükselen ve internetin geleceği şeklinde görülen Metaverse’de sanal emlak yatırımları kazanç sağlayacak mı? Kripto paralarla alınıp satılan bu emlakların, kripto paralar kadar yüksek volatilite göstermesi öngörülüyor.



Bu noktada ise iki soru ön plana çıkıyor. İlk soru sanal emlak yatırımlarıyla kzanaç elde edilip edilemeyeceği. Bu noktadan bakıldığında şu soruya cevap aranması gerekli:

Metaverse te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Metaverse’ün gidişatı nasıl olacak? Büyüme için alanı var mı? 

Buradaki kısıtlama teknoloji veya inovasyon değil. Silikon Vadisi’nin diğer bütün projeleri gibi teknolojide ilerlemeler yaşanacağı neredeyse kesin. Bu sebeple sorulması gereken asıl soru metaverse’ün popülerliğinin yükselip yükselemeyeceği. Bu ise zor bir soru.

Büyük şirketler de metaverse’ün getiri sunan bir alan olup olmayacağı konusunda benzer sorular yöneltiyor ve bazı şirketler doğrudan “evet” yanıtını kullanıyor. Kripto para yatırım şirketi Grayscale, metaverse’de bulunan ürün ve hizmetlerin değerinin yakın zamanda 1 trilyon dolara yükselebileceğini aktardı. Fakat elbette sanal emlakların fiziki bir değerinin bulunmadığını ve fiziki bir varlığa endeksli olmadığını da anımsatmak gerekli. Aynı zamanda sanal emlaklar kripto para üzerinden değer kazanıyor. Borsagundemcom tarafıdan aktarılana göre; kripto paraların yüksek volatilitesi sebebiyle bu dijital varlıklarda da volatilite görülme ihtimali fazla.


Geri Dön