20 / 04 / 2024

Metruk binalara sıkı takip!

Metruk binalara sıkı takip!

İçişleri ve Çevre Bakanlıkları uyuşturucu bağımlılarının kullandığı metruk binalar için çalışmalara başladı. Belediye başkanlarını bu konuda uyaran Bakan Soylu, metruk binaların tespit etmelerini istedi.



Statik açıdan da tehlikeye neden olan metruk binalara yönelik planlama, AK Parti’nin hafta sonu Kızılcahamam’da gerçekleşen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda da mercek altına alındı. 

Akşam Gazetesi'nden Osman Nuri Cerit'in haberine göre; Belediye başkanlarıyla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, metruk binalara ilişkin çalışmalarda belediyelere önemli görev düştüğünü ifade etti. Belediye başkanlarından kendi bölgelerindeki metruk binaları tespit etmelerini isteyen Soylu ve Kurum, belirlenen binaların hak sahipleriyle temasa geçilerek, metruk yapının güvenli hale getirilmesi veya mevzuata göre yıkılması için girişimde bulunulması gerektiğini ifade etti.

Genelge gönderildi 

İmar Kanunu’nun ilgili maddeleri, tehlikeye neden olan riskli binaların güvenli hale getirilmesi için hak sahiplerine süre verilmesini, bu süreye rağmen güvenlik riski giderilmezse belediyeler tarafından yıkımın tamamlanmasını planlıyor.

81 ile genelge gönderildi

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeyle metruk binaların tespit edilmesi ve mevzuata göre işlem yapılmasını talep etmişti. Buna göre çok sayıda bina yıkılmıştı.

İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar tespit ediliyor!


Geri Dön