19 / 04 / 2024

Milyonluk millet bahçelerinin inşaatları başladı!

Milyonluk millet bahçelerinin inşaatları başladı!

Türkiye'nin birçok noktasına açılması planlanan millet bahçeleri için yapılan ihalelerde imzalar atılmaya başlandı. Milyonluk millet bahçelerinin inşaatları yakında başlayacak.



Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından İstanbul Pendik, Elazığ ve Batman'da açılması planlanlanan Millet Bahçeleri için düzenlenen ihale sözleşmeleri imzalanmaya başladı. 

Pendik'te açılacak millet bahçesi 66 milyon 700 bin TL'ye mal olurken Batman’daki millet bahçesi 12 milyon 956 bin TL'lik bir bütçe ile inşa edilecek. Elazığ’daki projenin maliyeti ise 7 milyon 949 bin lira olacak. 

Pendik eski maden mahallesi millet bahçesine dönüşecek 

Pendik'te bulunan eski maden mahallesini millet bahçesine dönüştürmek için  14 Ocak 2019 tarihinde bir ihale açılmıştı.  İhale kapsamında 1 milyon 251 bin metrekarelik alanda; millet kıraathanesi, giriş takı, giriş yapısı ile su deposu inşaatı yapılacaktı. Bunun dışında bölgede bulunan 284 bin 191 metrekarelik alanda da millet bahçesi genel altyapı işleri ve rekreasyon düzenlemesi yapılacaktı. 

İhale sonucunda 66 milyon 700 bin liralık teklifin sahibi Föy İnşaat ile bir anlaşma imzalandı. İmzalar 8 Şubat 2019 tarihinde atıldı. Proje kapsamında eski maden sahasının 500 gün gibi bir süre içinde millet bahçesine dönüştürülmesi hedefleniyor. 

Batman millet bahçesi 150 günde bitecek 

Batman'da bulunan 38 bin 900 metrekarelik alanda millet bahçesi yapılması için 17 Ocak'ta bir ihalede açıklandı. Batman millet bahçesi için açıklanan ihaleyi 12 milyon 956 bin liraya Enam İnşaat kazandı. Millet bahçesi inşasının 150 gün sonra bitmesi bekleniyor. 

Elazığ millet bahçesi ihalesini Burka Yapı aldı 

TOKİ 30 bin 616 metrekarelik alanda millet bahçesi düzenlemesi işi için 28 Ocak günü ihale yaptı. Elazığ'da ihaleye konu olan arazide millet bahçesinin yanı sıra millet kıraathanesi ve su deposu da inşa edilecek. İhaleyi 7 milyon 949 bin liraya Burka Yapı aldı. Burka Yapı ile 14 Ocak günü anlaşma imzlandı. Projenin 140 gün içinde bitmesi bekleniyor. 


Geri Dön