20 / 04 / 2024

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik!

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik!

Savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarındaki yatırımcılara tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinlerinde 1. yıl bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari m2 birim değerinin 1/1000 ile tespit edilecek.



Savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarındaki yatırımcılar lehine tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinlerinde ilk yıl bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değerinin binde biri esas alınarak tespit edilecek. 


Maliye Bakanlığının Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren tebliği ile Milli Emlak Genel Tebliği'nde taşınmazlara ilişkin değer tespiti ve irtifak hakkı tesis edilmesi konularında değişikliğe gidildi.


Buna göre, Endüstri Bölgeleri Kanunu uyarınca, ilgilileri lehine tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinlerinde ilk yıl bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değeri toplamının binde beşi, endüstri bölgelerinde stratejik yatırım yapacak yatırımcılar lehine tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinlerinde ise ilk yıl bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değeri toplamının binde biri esas alınarak belirlenecek.


Yurt içi özgün geliştirme ve ileri teknoloji gerektiren savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarında faaliyet gösteren ve Savunma Sanayii Müsteşarlığınca bildirilen yatırımcılar lehine tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinlerinde ilk yıl bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değerinin binde biri esas alınarak tespit edilecek.


Aynı kanun hükümleri uyarınca, endüstri bölgelerinde stratejik yatırım yapacak yatırımcılarla yurt içi özgün geliştirme, ileri teknoloji gerektiren savunma, havacılık ve uzay sanayisi alanlarında faaliyet gösteren yatırımcılara ilan yapılmaksızın doğrudan kullanma izni verilebilecek veya irtifak hakkı tesis edilebilecek.


AA



Geri Dön