25 / 04 / 2024

Milyonlarca asgari ücretliye kötü haber! Para bankaya yatsa bile maaşlardan 1500 lira kesiliyor

Milyonlarca asgari ücretliye kötü haber! Para bankaya yatsa bile maaşlardan 1500 lira kesiliyor

Temmuz'da asgari ücretlerine zam alan milyonlarca çalışana kötü haber. Asgari ücret banakaya yatsa bile maaşlardan 1500 lira kesiliyor. Gündeme bomba gibi düştü. Eğer asgari ücret üzerinden maaş alıyorsanız bu ay yatacak olan paraya dikkat edin.



Son dakika haberi... Asgari ücrete yapılan zamlar geri mi alınıyor gündeme bomba gibi düştü. Çalışanların yüzde 78'i aşan enflasyon karşısında eriyen maaşlarına yapılan yüzde 30'luk Temmuz zammı iptal mi edildi. Gündeme getirilen son iddia milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Asgari ücretin 5 bin 500 lira olacağı açıklanmıştı. Asgari ücretle ilgili son gelişme duyanların canını sıkacak türden. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz bu bizim görev ve sorumluluğumuz açıklaması yaptıktan sonra 1 Temmuz'da asgari ücrete yapılan kritik toplantıların ardından beklentileri pek de karşılamayan bir oranda artış yapılmıştı. Asgari ücrete ek zam görüşmeleri esnasında hükümetle masaya oturan Türk-İş, Türkiye'de açlık sınırının 6 bin 391 lira olduğunu açıklamış Bakan Bilgin de bu açıklamaya karşı çıkmıştı. 

Katıldığı bir canlı yayında konuy değerlendiren Bakan Bilgin, "Türkiye'de açlık sınırının 6 bin lira olduğunu kim söylüyor açlık sınırı 3 bin 600 lirayla 4 bin lira arasında" açıklaması yapmıştı.

Milyonlarca asgari ücretliye kötü haber! Para bankaya yatsa bile maaşlardan 1500 lira kesiliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön