18 / 04 / 2024

Milyonlarca asgari ücretliye kötü haber! Para bankaya yatsa bile maaşlardan 1500 lira kesiliyor

Milyonlarca asgari ücretliye kötü haber! Para bankaya yatsa bile maaşlardan 1500 lira kesiliyor

Temmuz'da asgari ücretlerine zam alan milyonlarca çalışana kötü haber. Asgari ücret banakaya yatsa bile maaşlardan 1500 lira kesiliyor. Gündeme bomba gibi düştü. Eğer asgari ücret üzerinden maaş alıyorsanız bu ay yatacak olan paraya dikkat edin.



Asgari ücretle ilgili gündeme gelen son iddia ise oldukça şaşırttı zira iddianı sahibi hükümete yakınlığıyla bilinen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den başkası değildi. Mustafa Destici, asgari cürete yapuılan zamdan sonra bazı işverenlerin maaşları bankaya 5 bin 500 lira yatırdığını ancak çalışanları muhasebeye geri çağırıp paranın 1000-1500 lirasını geri istediğini ifade etti.

BBP lideri mustafa Destici konuyu Samsun'dan dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"BU KONU DEVLETİN DENETİMİNİN EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR"

Maalesfe bazı işverenlerin asgari ücretle çalışması gereken, sigorta primi asgari ücret üzerinden yatırılan bazı çalışanlarımıza asgari ücretin altında bir maaş ödediğini duyduk. Asgari ücret 5 bin 500 lira ama çalışanına 4 bin lira ya da 3 bin 500 lira veriyor, bankaya 5 bin 500 lira yatırıyor daha sonra çalışanından bin lirasını, bin 500 lirasını geri alıyor. Bu konu denetim zafiyetinin bir sonucudur. Bu tür denetimlerin daha da sıklaştırılması ve asla buna müsaade edilmemesi, çalışan kardeşlerimizin hakkının yenmemesi, alın terinin karşılığı neyse devlet ne açıklamışsa asgari ücret olarak işçi çalıştıranlar en az o ücreti işçisine vermekle yükümlüdür. Bu meseleyi her merciye taşıyacağımı da buradan bir kere daha ifade ediyorum.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön