28 / 03 / 2024

Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor! Yarın son gün!

Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor! Yarın son gün!

Milyonlarca mükellefi ilgilendiren borç yapılandırması taksitinden birinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerine, emlak vergisinin birinci taksit ödemelerinden bazı sektörlerde yapılan KDV indirimlerine kadar birçok ödemede son güne gelindi.



Borç yapılandırması taksitinden birinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerine, emlak vergisinin birinci taksit ödemelerinden bazı sektörlerde yapılan KDV indirimlerine kadar birçok verginin süresi yarın bitiyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AA muhabirinin yaptığı derlemede, mükelleflerin, süresi yarın sona erecek vergiler için yoğunluk yaşadığı belirlendi.

Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor! Yarın son gün!

7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 3'üncü taksit ödemeleri 1 Mayıs tarihinde başlamıştı. Bu taksitin ödeme süresi yarın bitiyor. 

Ayrıca, 7143 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 17'nci taksit ödemeleri de aynı gün bitecek. 

Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor! Yarın son gün!

Ödemeler, İnteraktif Vergi Dairesinden veya Gelir İdaresi Başkanlığının mobil uygulamasından gerçekleştirilebiliyor. Başkanlığın www.gibgovtr adresinde bulunan "Borç Sorgulama ve Ödeme" kısmından 02.00-23.45 saatleri arasından anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, yabancı ülkede faaliyette bulunan bankalara ait kartlar aracılığıyla ödemeler gerçekleştirilebiliyor. Banka hesabından havale, vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ya da PTT şubelerinden de ödemelerini yapabiliyor.

Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor! Yarın son gün!

- Geçici vergi beyannameleri verilecek

Tam kapanma sürecinde gelen talepler ve sokağa çıkma uygulaması sebebiyle, 2021 yılı 1. Geçici Vergi Dönemine (Ocak-şubat-mart) ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinde de uzatılmalar yapıldı. Buna göre, gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinde yarın son gün olarak belirlendi. 

Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor! Yarın son gün!

Koronavirüs salgını sebebiyle mücbir sebep durumundan etkilenip, daha sonra yeniden faaliyette bulunan mükellefler için de son ödeme günü kapıda. Bu mükelleflerin de Ekim-Kasım-Aralık 2020'ye ilişkin muhtasar beyannameleriyle ilgili vergilerinin ödemelerini yarın gün sonuna kadar yapması gerekiyor. 

2021'le ilgili emlak ile çevre temizlik vergilerinin birinci taksit ödeme süresinde de yarın son gün olarak belirlendi. 

Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor! Yarın son gün!

- Vergi indirimlerinin süresi dolacak

Yeni tip Kovid-19 pandemisinden etkilenen ekonomik faaliyetlere destek olunması için başlatılan vergi indirimlerinin süresi de yarın sona eriyor. 

Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor! Yarın son gün!

Buna göre, iş yeri kira stopajlarından alınan vergi yüzde 20'den yüzde 10'a indirilmiş, iş yeri kiralama hizmetlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştü. Kovid-19 pandemisinden en çok etkilenen sektörler dikkate alınarak genel orana tabi yeme-içme hizmetlerinden yolcu taşımacılığına, konser, fuar ve lunapark giriş ücretlerinden düğün, nikah, balo ve kokteyl salonlarında verilen organizasyon hizmetlerine, berberlik ve kuaförlükten bakım ve onarım hizmetlerine kadar birçok sektörde KDV oranı 2021'in bitimine kadar kadar geçici olarak yüzde 18 yerine, yüzde 8 olarak belirlendi.

Emlak vergisinde muafiyet şartları neler?

Miras kalan da vergi ödeyecek!


Geri Dön