26 / 04 / 2024

Milyonlarca öğrenciye müjde! Borçların faizleri silinecek takipler duracak

Milyonlarca öğrenciye müjde! Borçların faizleri silinecek takipler duracak

Yeni yapılacak olan düzenleme ile birlikte Kredi Yurtlar Kurumu borçları faizsiz, cezasız bir şekilde kapatılabilecek. Öğrenim kredisi alan kişiler, almış oldukları miktar kadar ödeme yapacak. 27 milyarlık borçlar da silinecek. İşte detaylar…



27 MİLYARLIK BORÇ SİLİNECEK

Kredi Yurtlar Kurumu borçları faizsiz ve cezasız kapatılabilecek. Öğrenim kredisi alan kişiler aldıkları miktar kadar ödeme gerçekleştirecek.

Mezun olan veya ilişiği kesilen kişiler, iki sene sonra başlamak üzere, kredi aldığı kadar zaman zarfından aylık dönemler halinde borcunu gerçekleştirecek.

Öğrenim kredisi alan kişiler, borçlarını aldıkları miktar kadar ödeme gerçekleştirecek.

Hala kredi almaya devam eden kişilerde yaklaşık olarak 9.6 milyar, geri ödemesi devam eden borçlu kişilerde yaklaşık 17.4 milyar Türk Lirası borç silinecek.

Ödemenin askerlik zaman dilimine denk gelmesi halinde, borçlu kişinin talebi üzerine herhangi bir ek yapılmaksızın askerlik zaman diliminin sonuna kadar kredi borcu ötelenecek.

SÜRESİNDE ÖDEMEYE DİKKAT

Süresinde ödenmemiş olan taksitlere, vadesinden itibaren de gecikme zammı katılacak. Taksitlerin, son taksitin vade tarihine kadar ödenmemiş olması ya da eksik ödenmesi durumunda, ödenmemiş olan taksit tutarları takip edilmesi ile birlikte ilgili olan vergi dairesine bildirilecek. Taksitler için zaman aşımı zaman zarfının belirlenmesinde, son taksitin vade tarihi esas alınır. Vergi dairelerince bu alacaklar ile ilgili olarak yapılan tahsilatlar, takip eden ayın sonuna kadar da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na aktarılacak. Öğrenimi sırasında ya da öğrenimden sonra ölenlerin ya da yüzde 90 ve üzeri engel sahibi olmuş oldukları tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulu aracılığı ile tespit edilenlerin kalan borçları terkin edilmiş olacak.

Milyonlarca öğrenciye müjde! Borçların faizleri silinecek takipler duracak

1.250 lira destek parası veriliyor! Ödemeleri PTT’den alabilirsiniz! Aile Destek Ödemeleri ne zaman yatacak?

Migros’ta bu fiyata Xiaomi Redmi 9C! Bu fiyat kaçmaz! 13 Ekim 2022 fiyat listesi

Son model Samsung Galaxy A33 CarrefourSA’da 3 bin lira indirimle! 13 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön