29 / 03 / 2024

Miniatürk'ü 5 yılda 5 milyon kişi ziyaret etti!

Miniatürk'ü 5 yılda 5 milyon kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin ilk minyatür parkı Miniatürk, 5 yılda 5 milyon ziyaretçi tarafından gezildi. Miniatürk, 2015 yılında da çoğunluğu yerli turist 1 milyon ziyaretçiyi ağırladı. İşte ayrıntılar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 2003 yılında açılışı yapılan Miniatürk, son 5 yılda 5 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi. Miniatürk, 2015 yılında da çoğunluğu yerli turist 1 milyon ziyaretçiyi ağırladı. 


Ayasofya Camii'nden Selimiye'ye, Rumeli Hisarı'ndan Galata Kulesi'ne, Safranbolu Evleri'nden Sümela Manastırı'na, Kubbet-üs Sahra'dan Nemrut Dağı Kalıntıları'na kadar çok sayıda kültür ve medeniyetin izlerini bir araya getiren ve geçen yılki ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunu yerli turistlerin oluşturduğu Miniatürk, 2010-2015 yılları arasında 5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.


Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş 129 mimari eserin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı minyatür parkta bugün artık yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, ve Ecyad Kalesi gibi tarihi eserler de bulunuyor.


AA




Geri Dön