19 / 04 / 2024

Miras paylaşımında anlaşamama!

Miras paylaşımında anlaşamama!

Miras paylaşımında anlaşamama olursa miras kalan mülk mahkeme kararı ile satışa çıkarılıyor. Satış süreci sonunda miras kalan mülkten elde edilen gelir mirasçılara yine miras payları oranında mahkeme tarafından paylaştırılıyor...




Miras paylaşımında anlaşamama!


Vefat eden bir kimsenin bıraktığı malvarlığına dair paylaşımlar kanunun belirttiği oranlarda yasal mirasçıları arasında gerçekleşiyor. Mirasın intikali süreci vefattan sonra veraset ilamının alınarak mirasbırakana ait para, araba ve gayrimenkul gibi varlıkların veraset ve intikal vergisinin vergi dairelerine başvurarak ödenmesiyle başlıyor.


Veraset ve intikal vergi dairesi, bildirim sonrası tapu dairesi, belediye, banka ve trafik gibi kurumlarla yazışıyor. Bir sorun ile karşı karşıya kalınmadığı takdirde miras paylaşımı gerçekleşebiliyor. Tabi aynı zamanda bu paylaşım için miras paylaşımında anlaşamama durumunun da yaşanmaması gerekiyor.


Miras paylaşımında anlaşamama durumu...


Mirasçıların ne kadar miras alacakları oran olarak belirleniyor. Ancak miras paylaşımında anlaşamama olursa miras kalan mülk mahkeme kararı ile satışa çıkarılıyor. Satış süreci sonunda miras kalan mülkten elde edilen gelir mirasçılara yine miras payları oranında mahkeme tarafından paylaştırılıyor.



Miras hukuku üvey kardeş!
Feraiz miras hukuku!
Miras hukuku ikinci eş!
Miras hukuku hisseli arsa satışı!
Miras hukuku izale i şuyu!
Miras hukuku kardeşler!
Miras hukuku mirastan mal kaçırma!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön