25 / 04 / 2024

Miras paylaşımında anlaşmazlık!

Miras paylaşımında anlaşmazlık!

Miras paylaşımında anlaşmazlık durumunda kalan mülk mahkeme tarafından satışa çıkarılır. Satış süreci sonunda miras kalan mülkten elde edilen gelir mirasçılara yine miras payları oranında mahkeme tarafından paylaştırılır...




Miras paylaşımında anlaşmazlık!


Vefat eden bir kimsenin bıraktığı malvarlığına dair paylaşımlar yasal mirasçıları arasında gerçekleşiyor. Mirasın intikali süreci vefattan sonra veraset ilamının alınarak mirasbırakana ait para, araba ve gayrimenkul gibi varlıkların veraset ve intikal vergisinin vergi dairelerine başvurarak ödenmesiyle başlıyor.


Veraset ve intikal vergi dairesi, bildirim sonrası tapu dairesi, belediye, banka ve trafik gibi kurumlarla yazışır. Bir sorun ile karşı karşıya kalınmadığı takdirde miras paylaşımı gerçekleşebiliyor. Tabi aynı zamanda bu paylaşım için miras paylaşımında anlaşmazlık durumunun da yaşanmaması gerekiyor.


Mirasçılar mirası paylaşamazsa ne olur?


Mirasçıların ne kadar miras alacakları oran olarak belirlenir. Ancak miras paylaşımında anlaşmazlık olursa miras kalan mülk mahkeme kararı ile satışa çıkarılır. Satış süreci sonunda miras kalan mülkten elde edilen gelir mirasçılara yine miras payları oranında mahkeme tarafından paylaştırılır.



Miras intikal işlemleri!
Miras paylaşımı!
Miras hukuku boşanma!
Miras hukuku feragat!
Gayrimenkul miras hukuku!
Miras hukuku miras paylaşımı!
Miras paylaşımı davası!
Miras paylaşımı nasıl olmalı?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön