18 / 04 / 2024

Miras paylaşımında buna dikkat! Herkesin başına gelebilir! Kime ne kadar pay düşüyor?

Miras paylaşımında buna dikkat! Herkesin başına gelebilir! Kime ne kadar pay düşüyor?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden kişilerin miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



"Söz konusu aile tablosunda kayınpederin vefatındaki duruma bakmak gerekecektir. Kayınpeder önce ölseydi, bahse konu kadının doğrudan miras payı yoktu" diyerek yazısına başlayan Heper, kayınpederin mirasından bu kadının eşinin pay alacağını sonra kadının eşi vefat ettiğinde de eş durumundan bu kadının hissedar olacağını belirtti. 

Ancak önce eşin ardından kayınpederin vefat ettiğine dikkat çeken Heper, "Bu halde kayınpederin mirasçıları sadece hayattaysa eşi ve çocukları ile ölen çocuklarının çocukları yani torunlarıdır. Bu halde de söz konusu kadının mirasta payı yoktur" şeklinde konuştu. 

Miras paylaşımında buna dikkat! Herkesin başına gelebilir! Kime ne kadar pay düşüyor? 

Heper, kayınvalidenin de mirasçı olarak devreden çıktığını dile getirerek, mirasın tamamının hayatta olan alt soya, evlatlara ve önce ölen evlatların çocuklarına yani torunlara kalacağını belirtti. 

Tamer Heper, "Terekede gayrimenkuller var. Bu durumda mirasçılar gayrimenkullerde hisse sahibi olacaktır" ifadelerini kullandı ve sonuç olarak kadının 2 çocuğunun hisse sahibi olduğunu belirterek, "Yaşları küçük ise bu malvarlığının yönetimi veli sıfatı ile bu kadına ait olacaktır" açıklamasında bulundu.

Ev sahipliği oranı düşüyor mu? Konutta mülkiyet durumu 2021'de ne oldu?

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiriyor! Resmen başladı!

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?


Geri Dön