27 / 04 / 2024

Mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021!

Mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021!

Miras bırakan kimsenin ölümünün ardından ilgili Sulh Hukuk Mahkeme'sine başvuru yapılarak, söz konusu miras, mirasçıları tarafından reddedilebiliyor. Peki mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte mirasın gerçek reddi dava dilekçesi örneği...



Mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021!
Mirasçılar, mirasın açılmasıyla birlikte esas itibariyle dört seçimlik hakka sahiptir. Bunlar, mirasın kabulü, mirasın reddi, resmî defter tutma talebi ile resmî tasfiyedir. Gerçek ret, mirasçının tek taraflı irade açıklamasında bulunarak mirası kabul etmemesidir. Mirası ret, varması gereken bir irade açıklaması olup, bozucu yenilik doğuran bir hukukî işlem oluyor. Bu nedenle  gerçek reddin, mirasçılar tarafından miras bırakanın son yerleşim yeri sulh hukuk mahkemesine sözlü veya yazılı olarak açıklanması gerekiyor. Süresi içinde mirası reddetmeyen mirasçı, mirası kayıtsız şartsız kabul etmiş sayılıyor.

Mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021!

Mirasın gerçek reddi zamanaşımı 

Mirasın gerçek reddinde, mirasçılar tarafından bir başvuruda bulunulması gerekiyor. Kanuni mirasçılar mirasçı olduklarını sonradan öğrendiklerini kanıtlamadıkça miras bırakanın ölümünü öğrendikleri; atanmış mirasçılar ise miras bırakanın bu tasarrufunun kendilerine resmi olarak bildirildiği tarihten itibaren 3 ay içinde miras bırakanın yerleşim yeri sulh hukuk mahkemesine başvurarak sözlü veya yazılı beyanlarıyla mirası kayıtsız şartsız reddedebiliyor. Peki mirasın gerçek reddi davası nasıl açılıyor. Mirasın gerçek reddi dava dilekçes nasıl hazırlanıyor? İşte mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021...

Mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021!

Mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021

……………… SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE

DAVACI:

DAVALI:

KONU : Mirasın reddi istemimizin sunulmasından ibarettir.

AÇIKLAMALAR

Dedem …………………, geçirdiği kalp krizi neticesinde …/…/….. tarihinde vefat etmiştir. Geride bıraktığı üç mirasçısından biriyim.

Muris, sağ iken pek çok harcamalar yapmış ve malvarlığını çok aşacak düzeyde borç altına girmiştir.

Bu nedenle de, mirasın reddini talep etmek zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ NEDENLER: MK, HMK, ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kaydı, tanık beyanları.

NETİCE ve TALEP: Açıklanan nedenlerle murisin bıraktığı mirası reddettiğime ilişkin talebimin kabulüne karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. 

…/…/…

Davacı

Mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021!

Mirasın reddi dilekçe örneği 2021!

Reddi miras dilekçesi nasıl yazılır?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön