23 / 04 / 2024

Mobilyacılar ihracatta çıtayı Afrika ile yükseltiyor!

Mobilyacılar ihracatta çıtayı Afrika ile yükseltiyor!

MOBSAD Başkan Vekili Yanıkçıoğlu yaptığı açıklamada sektör olarak Afrika'ya ağırlık verdiklerini, ihracat hedeflerinin bu yıl yüzde 50 artışla 450 milyon dolar olduğunu dile getirdi.





Mobilya Sanayi İş Adamları (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu yaptığı açıklamada Türkiye'den 2016'da 204 gümrük noktası aracılığıyla 170'ten fazla ülkeye Türk mobilyası ihraç edildiğini belirtti.


Sektörün geçen yılı 2,5 milyar dolarlık ihracatla kapattığını söyleyen Cüneyt Yanıkçıoğlu, 2023'te mobilya üretim miktarını 25 milyar dolara, ihracatını ise 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.


Yanıkçıoğlu, "Geçen yılı 2,5 milyar dolarlık bir ihracat rakamıyla kapattık. 2017 yılını ise ihracatımızı yüzde 20 artırarak 3 milyar dolarla kapatmak istiyoruz ki, yılın ilk ayındaki ihracat rakamları bunu doğrular nitelikte." dedi.


"Afrika'ya ihracatı yüzde 50 artıracağız"

Yanıkçıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;


"Bu durum hem mobilya sektörü olarak bizim de bu ülkelere giriş yapmamızı sağladı hem de mobilyada 'Made in Turkey' algısını oluşturulması nedeniyle ihracatımızı artırdı. Afrika'ya mobilya ihracatımızı her yıl biraz daha artırıyoruz. 2016'da Fas, Tunus, Nijerya, Mısır, Libya, Kongo Cumhuriyeti ve Mozambik'e 300 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl hedefimiz ise ihracatımızı yüzde 50 artırarak yılı en az 450 milyon dolarlık ihracatla kapatmak."




AA


Geri Dön