20 / 04 / 2024

türkiye afrika mpbilya ihracatı

türkiye afrika mpbilya ihracatı

MOBSAD Başkan Vekili Yanıkçıoğlu yaptığı açıklamada sektör olarak Afrika'ya ağırlık verdiklerini, ihracat hedeflerinin bu yıl yüzde 50 artışla 450 milyon dolar olduğunu dile getirdi.

Türkiye mobil finans dolandırıcılığına en eğilimli 3 bölge arasında!

Rusya merkezli siber güvenlik firması Kaspersky, mobil finans uygulamalarına ilişkin siber tehditlerin sürdüğünü aktardı. Kaspersky; Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinin dolandırıcılığa eğilimli ilk 3 bölge olduğunu ifade etti.

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

Seçimlerden sonra makroekonomik istikrarın sağlanması halinde yabancı yatırımcı ilgisinin yeniden canlanacağı belirtiliyor. Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Hafeez, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla Türkiye’ye yatırımların artacağını söyledi.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm tarım arazisi kaderine terk edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüella’da arsa kiralamak için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için görüşmelere başlamıştı.

Türkiye, BRICS’e üye olmaya hazırlanıyor! BRICS nedir? BRICS üyesi ülkeler hangileridir?

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand; Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını öne sürdü. Güney Afrika’da düzenlenen zirvede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda istekli olduğunu ifade etmişti. Peki BRICS nedir? BRICS ü

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

Türkiye'nin 2023 hedefi: 2-4 milyon metrekarelik Küresel Lojistik Merkezler!

Asya, Avrupa ve Afrika'nın ortasında bulunması ve üç tarafının denizlerle çevrili olması sayesinde Türkiye, lojistik açıdan yabancı yatırımcılara önemli olanaklar sunuyor. İşte Türkiye'nin lojistikte 2023 hedefi...

Çinliler Türkiye'de arazi avına çıktı!

Türkiye'yi Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya dönük üretim üssü şeklinde konumlandıran Çin, ülkede arazi avına çıktı.

Türkiye, Libya ve Afrika'ya ticarette tedarik zincirinin yeni lideri olabilir!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Karanfil, dünyanın yeni normalinin tedarik zincirini ciddi anlamda değiştireceğini, Türkiye'nin Libya'da Çin ile İtalya'nın yüzde 25'i bulan pazar payını alabileceğini kaydetti.

Baumit Türkiye'nin gündeminde yeni tesis yatırımları var!

Baumit Türkiye, 2020'de yüzde 30 büyüme ve yeni tesis yatırımı yapmayı hedefliyor. Yıllık ciroda 100 milyon TL'ye ulaşan şirken, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya etki ihracat politikası izleyecek. Bir diğer hedef de ısı yalıtımı sektöründe ilk üçe girmek.

Türkiye ihracatını en çok Orta Amerika ve Afrika'ya artırdı!

Türkiye'nin geçen yıl Orta Amerika ve Karayipler'e ihracatı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 10,3 artışla 1,6 milyar dolara, Afrika'ya ihracatı da yüzde 9,9 yükselişle 15,9 milyar dolara çıktı.

Türkiye'den Afrika'ya yatırımlar 46 milyar dolara ulaştı!

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinin başında gelen Afrika ülkelerine yatırım hızla artarken, yılın 9 ayında "kara kıtaya" 11,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Türkiye, Afrika'ya en çok sanayi ürünleri sattı.

Ed Parker: Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız!

Fitch Ratings'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, "Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız. Düşük kamu borcu ve dinamik bir ekonomi olması güçlü yanları." ifadesini kullandı.

türkiye afrika mpbilya ihracatı Haberi

türkiye afrika mpbilya ihracatı



Mobilya Sanayi İş Adamları (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu yaptığı açıklamada Türkiye'den 2016'da 204 gümrük noktası aracılığıyla 170'ten fazla ülkeye Türk mobilyası ihraç edildiğini belirtti.


Sektörün geçen yılı 2,5 milyar dolarlık ihracatla kapattığını söyleyen Cüneyt Yanıkçıoğlu, 2023'te mobilya üretim miktarını 25 milyar dolara, ihracatını ise 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.


Yanıkçıoğlu, "Geçen yılı 2,5 milyar dolarlık bir ihracat rakamıyla kapattık. 2017 yılını ise ihracatımızı yüzde 20 artırarak 3 milyar dolarla kapatmak istiyoruz ki, yılın ilk ayındaki ihracat rakamları bunu doğrular nitelikte." dedi.


"Afrika'ya ihracatı yüzde 50 artıracağız"

Yanıkçıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;


"Bu durum hem mobilya sektörü olarak bizim de bu ülkelere giriş yapmamızı sağladı hem de mobilyada 'Made in Turkey' algısını oluşturulması nedeniyle ihracatımızı artırdı. Afrika'ya mobilya ihracatımızı her yıl biraz daha artırıyoruz....