19 / 03 / 2024

Moody's Türkiye'nin yeni kredi notuyla ilgili duyuru yaptı

Moody's Türkiye'nin yeni kredi notuyla ilgili duyuru yaptı

Son dönemde yüksek enflasyonla mücadele eden Türkiye'nin kredi notu Moody's tarafından açıklandı. Şirket, kredi notunda herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunda herhangi bir değişim yapmadı. 

Moody's 27 Mayıs'ta değerlendireceğini duyurduğu Türkiye'nin kredi durumunu inceledi. Türkiye ile birlikte Irak, İsviçre de değerlendirmeye alındı. 

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu daha önce  "B2" olarak teyit etmişti. B2 kredi notu kredi derecelendirmesinde "Spekülatif ve yüksek kredi riski" olarak değerlendiriliyor.

Moody's'in kredi notunu Aaa verdiği ülkeler en yüksek kalite ve en düşük kredi riski olarak derecelendirilirken kredi notu C olarak verilen ülkeler en düşük kalite olarak, genellikle varsayılan ve düşük anapara veya faiz kurtarma olasılığına sahip kategorisine giriyor.

Öte yandan Moody's G20 ekonomileri için büyüme tahminini düşürmüştü. 

Küresel Makro Görünüm Raporu'nda, geçen yıl yüzde 5,9 büyüyen G20 ekonomilerinin 2022'de yüzde 3,1 ve 2023'te yüzde 2,9 büyüyeceği öngörüldü. 

Türkiye ekonomisine ilişkin bu yıl için yüzde 3,5, gelecek yıl için yüzde 4 olan büyüme tahmini korundu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön