25 / 04 / 2024

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Yılmaz Özdil'in villası için yıkım kararı talebi!

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Yılmaz Özdil'in villası için yıkım kararı talebi!

Çevre Müdürlüğü, yıkımın durdurulması yönünde karar veren mahkemeye başvuru yaptı. Usulsüzlükler tek tek sıralandı, müştemilatın ivedi yıkımı talep edildi...



Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, mahkemeye başvurarak Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'e ait Bodrum Bitez'deki villasının kaçak bölümlerinin 'ivedi' yıkımını istedi.

Sabah'tan Kenan Gürbüz'ün haberine göre; Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne gönderilen talepte, Özdil'in, kaçak olarak yaptığı bodrum katının İmar Barışı kapsamında kaldığı vurgulandı.

Ancak teras, depo, müştemilat ve jenaratör odasının İmar Barışı kapsamında, 31 Aralık 2017'den sonra yapıldığı belirlendiğinden bu alanlar için ivedi olarak yıkım işleminin yapılması talep edildi.

Yılmaz Özdil'in Bodrum Bitez'de muhteşem manzaralı villasının ticaret alanına inşa edildiği, 142,5 metrekare ofis ruhsatlı yapının kaçak yapılaşma hukuk ve imar yasaları ihlal edilerek 310 metrekare villaya dönüştürüldüğü tespit edildi. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri 4 Mayıs'ta mahallinde incelemelerde bulundu. Binanın deniz cephesinde bulunan iki parçalı terasının birleştirilerek büyütüldüğü belirlendi. 

Yapı Kayıt Belgesi'nde "45.5 metrekare balkon ilavesi" olarak beyan edilen zemin kattaki teras, mahallinde 71.41 metrekare ölçüsünde tespit edildi. 

Yapı Kayıt Belgesi'nde "45.5 metrekare balkon ilavesi" 13.08.2017, 23.01.2018 ve 07.08.2018 tarihli uydu görüntüleri karşılaştırıldığında, binanın deniz cephesinde yapılan ve Yapı Kayıt Belgesi'nde beyan edilen teras, müştemilat, depo ve jeneratör odasının 31 Aralık 2017'den sonra yapıldığı belirlendi.

Yılmaz Özdil, Bodrum'daki kaçak villasının yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı aldırdı!

Yılmaz Özdil'in villasındaki yıkımı Muğla Bölge İdare Mahkemesi durdurdu!


Geri Dön