29 / 03 / 2024

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerin başında geliyor. Marmaris'te emlak alım satımında ve kiralamasında yaşanan skandallar ise bu konuda çok kişinin başının ağrıyacağını gösteriyor.



Muğla'nın sahil kesimlerinde konut ve arazi fiyatları katlandı. Emlak fiyatlarındaki artışlar kiraların da uçmasına neden olarken merpen altı kira vurguncuları piyasayı ele geçirmeye başladı. Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Emlak Müşaviri Çetin Aksu Sözcü Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, özellikle rantı yüksek kiralamalarda evleri yıllık peşin ödemelerle kiralayan fırsatçıların ev sahiplerinin haberi olmaksızın bu evleri günlük ve haftalık olarak kiraya verip yüksek rantlar elde ettiklerini söyledi. Aksu, aynı şekilde emlak müşaviri olmadığı halde merpen altı satış ve kiralama yapanların tespit edildiğini ancak ciddi bir yaptırım olmadığı için bu tip faaliyetlerin devam ettiğini ifade etti.

1 yıllık peşin ödüyorlar ama...

Emlak Müşaviri Kaan Kaya ise Marmaris'te  kiraların bir yıllık peşin istendiğini 1+1'lerin 3 bin 500 TL, 2+1 evlerin 6-7 bin TL'ye kiralandığını belirterek "Kiralamada büyük ihtimalle bu kış çok ev sahibi kiracısı ile mahkemelik olur" dedi. Yıllık peşin para vererek konutları kiralayan ve başkasına daha yüksek ücretle kiralayan kişiler ve hatta emlak ofisleri olduğunu ifade eden Kaya, yıllık bedelle mülk sahibine kirasını verenlerin, yazın günübirlik olarak aynı evleri kiralayarak ödedikleri bedellerin 3 - 4 katı para çıkartacak şekilde kiralama yapıldığını söyledi.

Sahte emlakçılar fiyata kendi paylarını bindiriyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön