19 / 04 / 2024

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerin başında geliyor. Marmaris'te emlak alım satımında ve kiralamasında yaşanan skandallar ise bu konuda çok kişinin başının ağrıyacağını gösteriyor.



Kaan Kaya'nın verilerine göre, Marmaris'te 1+1 ev fiyatları 1 milyon 300 bin TL alt sınırda satılmaya başlanırken 2+1'ler ise çarşı içinde 2 milyona ulaştı. Bu rakamlar çarşı içindeki yaşları 30 yaş ve yukarısı olan evler için geçerli. Marmaris'te yeni binalarda ise 2+1'ler 3.5 milyon TL civarlarında satışa sunuluyor. Merpen altı emlakçıların çok büyük sorun olduğunu mülk sahibinin istediği rakamların üzerinde haksız kazanç yüklediklerini kaydeden Kaya, "1 milyona sat dedikleri yeri 1.5 milyona müşteriye pazarlamaya çalışıyorlar. Özellikle Marmaris dışından müşteri baktıkları için fiyatları rahat şişiriyorlar. Dükkan yok, vergi yok, algı yok, terslik olduğunda şikayet edebilecekleri yer yok" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön