19 / 04 / 2024

Müjdeli haber! 3600 ek göstergenin sonuna gelindi!

Müjdeli haber! 3600 ek göstergenin sonuna gelindi!

Milyonlarca memurun merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde çalışmalar sonlandı. 2022 yılında hayata geçecek olan düzenlemede sona gelindi.



Milyonlarca memuru yakından ilgilendiren 3600 ek göstergenin düzenlenmesi için çalışmalar tamamlandı. 2022 yılında hayata geçmesi beklenen düzenlemede sona gelindi. 3600 ek gösterge hayat bulursa; Öğretmenler, polisler, imamlar ve hemşireler emekli maaşlarını ve ikramiyelerini artıracak. Düzenleme ile memurların ek gösterge ölçeği yeniden belirlenecek. Kamuda yükselmenin de önünü açacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, komite çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

A Haber'de yer alan habere göre; 3600 ek gösterge üzerindeki çalışmalar sona erdi. Milyonlarca memurun kazancını etkileyecek 3600 ek gösterge üzerinde çalışmalar tamamlandı. Yeni düzenleme ile öğretmen, polis, hemşire ve imamların emekli maaşı ve ikramiyeleri artacak. Düzenlemenin, Kurul çalışmalarını takiben Ocak ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması bekleniyor. Böylece düzenlemenin yeni yılda hayata geçirileceği tahmin ediliyor. 3600 ek gösterge ile; Maaş, emekli maaşı ve ikramiyelerin yüzde 25-30 oranında artması bekleniyor.

Müjdeli haber! 3600 ek göstergenin sonuna gelindi!

2022 YILI İŞARET EDİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600 ek gösterge somut çözülmesi gereken bir sorundur. 3600 için bakanlıkta oluşturduğumuz kurul çalışmalarını tamamladık, Memur-Sen ile görüşme yapacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge için bakanlık bünyesinde oluşturulan komisyonun çalışmalarını tamamladığını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlık bünyesindeki komitenin çalışmaları tamamladığını ve bundan sonraki süreçte diğer bakanlıklar ve Memur-Sen ile görüşmelerin yapılacağını söyledi.

Bilgin, daha önceki açıklamalarında konunun meclise gelmesi için Ocak ayına işaret etmişti. Kasım ortasında bir etkinlikte konuşan Bilgin, "Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında TBMM'ye getireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

3600 ek göstergede beklenen detaylar!

3600 ek göstergede kritik açıklama! Hepsi bir anda artacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön