28 / 03 / 2024

Murat Baybatur Manisa'nın yönünü değiştirecek projeleri anlattı!

Murat Baybatur Manisa'nın yönünü değiştirecek projeleri anlattı!

Manisa’nın yönünü geliştirecek projeleri kovaladıklarını söyleyen Baybatur, “Sabuncubeli Tüneli bizim için prestijli bir projedir. İzmir-İstanbul otobanı projemiz var. Hızlı tren projemiz var. Bunlar Manisa’yı direk ilgilendiren projelerdir” dedi.



AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Yunusemre Belediyesi’nin  TOKİ  konusunda yol aldığını, Şehzadelerin de bu konuda adım attığını belirtti. AK Parti olarak Manisa’nın yönünü geliştirecek projeleri kovaladıklarını söyleyen Baybatur, “Sabuncubeli Tüneli bizim için prestijli bir projedir. İzmir-İstanbul otobanı projemiz var. Hızlı tren projemiz var. Bunlar Manisa’yı direk ilgilendiren projelerdir” dedi.


AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa’nın önemli projelerle adından söz ettirdiğini söyledi. Baybatur, gündemi ilişkin Yeni Manisa Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu.  Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin Akgedik’teki TOKİ konutları için görevi gelir gelmez çalıştığını ifade eden Baybatur, “5 bin 500 konutluk yeni bir şehir kuruluyor. TOKİ bu konuda emsal göstereceği bir çalışma yapıyor. TOKİ Başkanı Manisa’ya büyük bir gayret gösteriyor. Başta Recai Berber olmak üzere bütün vekillerimiz bu konuda gayret gösteriyoruz. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ve milletvekillerimizle birlikte Şehzadelere yapılması planlanan konutlar için TOKİ Başkanının yanına gittik. Orada da çok ciddi proje çalışmaları var. Milli Emlak’tan, Maliyeden almamız gereken bir yer var. Yazışmaları falan devam ediyor. Şehzadelere de çok güzel projeler geliştireceğiz. Alaşehir’e konut yapacağız. TOKİ konseptiyle ilçelerimizde yeni şehirler kurucağız. Hizmet nereden talep edilirse belediyesi ne olursa olsun elimizden geleni yapacağız. Yunusemre Belediyesi’nin ayrıca 6 bin konutluk kentsel dönüşüm çalışması da var. Manisa her şeyi hak ediyor. TOKİ projelerini takip ediyoruz. Sabuncubeli Tüneli bizim için prestijli bir projedir. İzmir-İstanbul otobanı projemiz var. Bunlar Manisa’yı direk ilgilendiren projelerdir. Hızlı tren projemiz var. Şehrin yönünü değiştirecek projeleri kovalıyoruz. ” dedi.


"GENÇLER KENDİLERİNİ DAHA FAZLA YETİŞTİRSİN"


Gençlerin AK Parti’de daha fazla siyasetin içinde yer aldığını kaydeden Baybatur, “Gençlik teşkilatlarını takımların alt yapısı gibi görürüm. O bilinçle orada yetiştiğiniz zaman,  partinizin politikaları üzerine beyin yorduğunuz zaman üst kademelerde bunun çok büyük bir faydasını görürsünüz. Manisa’da gençlik hareketimiz çok canlıdır. Gençlik yapılanmamız küvetli bir şekilde devam ediyor. AK Parti’de gençliğe değer veriliyor. AK Parti’de kendinizi yetiştirdiğiniz zaman partinin üst kademelerinde görev alırsınız. Bunu sadece AK Parti’de siyaset yapan gençlere değil, CHP’de, MHP’de siyaset yapan gençlere de tavsiye ediyorum.  Kendilerini yetiştirsinler. Çünkü gençler bunu götürecek. Gençler AK Parti’de, CHP’de, MHP’de ne kadar kendini yetiştirirse o kadar ülkeye yararlı olur. Ben kurucu gençlik kolları başkanı olarak görev aldım. Halil kardeşimiz 5 yıldır gençlik kolları başkanlığı yapıyor. Başarılı bir kardeşimizdir. Genel merkezimizde bunu takdir etti ve Gençlik Kolları MKYK’da görev verdi. Kadın Kolları MKYK’da Semra Kaplan Kıvırcık kardeşimiz yer alıyor. Kendilerine görevlerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


"PKK ÖRGÜTÜ AĞIR DARBE ALIYOR"


PKK terör örgütünün Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu’nda kendilerince bir devlet oluşturmak istediğini vurgulayan Baybatur, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir Kürt devleti değil altını çiziyorum bir PKK devleti oluşturmak istiyorlar.   Böyle bir yapı var karşımızda. Güneydoğu’da hendekler kazarak insanlara kan kusturuyorlar. Burada evlerini açmayan insanları katlediyorlar. Emniyet kuvvetleri, devlet mücadelesine devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti oradaki hendekleri kapatacak. Çatışmalara giriyoruz, şehitler veriyoruz. Aklınıza gelebilecek bütün kalleşliği yapıyorlar. Bunlar hendek siyasetini savunuyorlar. Bunlar işin üstüne çıkmak istiyorlar. İçeri molotof atıp camileri yakıyorlar. Bunlar camiye karşılar, Kurana karşılar. Devletimiz bunlara müsaade etmeyecek. Bunlar sivil vatandaşları kendilerine kalkan yapıyorlar. Örgüt çok ağır darbe alıyor. İnşallah bunlar da temizlenecek. Türkiye ile Rusya arasında krizin olduğu dönemde Rusya’ya gidiyorlar, Avrupa’ya gidiyorlar bizi şikayet ediyorlar. Bunların milli olmadığını biliyoruz.”


Yeni Manisa Gazetesi


Geri Dön