25 / 04 / 2024

Murat Kolbaşı kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

Murat Kolbaşı kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

Arzum Elektrikli Ev aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı kimdir? Murat Kolbaşı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Murat Kolbaşı'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Murat Kolbaşı`nın hayatına dair merak edilenler.



Murat Kolbaşı kimdir? 

1966 senesinde İstanbul'da hayata gözlerini açtı 1987'de Marmara Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümü okuyup  bitirmesinin ardından 1988 senesinde Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş.'de Satış ve İş Geliştirme Müdürü olarak çalışma hayatına başladı. 1996 senesinde Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığı  vazifesine getirildiğinde Arzum markasının Türkiye genelinde büyümesine ve yayılmasına verimli destek sağladı.

Murat Kolbaşı kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

Hangi görevlerde bulundu?

2008'de Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak vazifeye getirlidi. Aynı sene %49 hisse devri ile dünyanın önde gelen İngiliz yatırım şirketlerinden Ashmore Portföy Yönetimi A.Ş. ile işbirliği kurulmasında liderlik ederek Arzum'un sektöründe dünya genelinde tanınan lider bir firma olması yolunda 
büyümesine destek te bulundu.

2013 senesinde Ashmore Portföy Yönetimi A.Ş. ile 5 senelik anlaşmanın bitimi üzerine; Arzum paylarının %49'unun Ashmore'dan, Mediterra Capital Partners I'in iştiraki olan SDA International S.a.r.l.' a satılmasında önemli bir rol almıştır.


Geri Dön