27 / 04 / 2024

İsmail Vefa AK kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

İsmail Vefa AK kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş Ortak, Yeminli Mali Müşavir İsmail Vefa AK kimdir? İsmail Vefa AK daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İsmail Vefa AK'ınn eğitim hayatı nasıldı? İşte İsmail Vefa AK`ın hayatına dair merak edilenler.



İsmail Vefa AK, iş yaşamına Maliye Teftiş Kurulu bünyesinde başlamıştır. Maliye Bakanlığı’na bağlı birçok birimin müfettişliğini yaparak, mevzuata uygunluk, performans ve etkinlik denetimleri gerçekleştirmiştir.

Vergi Denetim Kurulu İstanbul Örtülü Sermaye, Transfer Ücretlendirmesi ve Yurtdışı Kazançlar Grup Başkanlığı’nda yurtdışı merkezli firmalar ve  holdinglerin transfer ücretlendirmesi ve yurtdışı gelirleri bakımından incelemelerinde vazife yaparak vergi denetleme sahasına önemli deneyimler elde etmiştir.

İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı olarak üç sene süreyle idarecilik yapmıştır. Gelir İdaresi Başkanlığı içinde süren yöneticilik kariyerinde, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Usul Grup Müdürlüğü, Gelir ve Kurumlar Vergileri Grup Müdürlüğü, Diğer Vergiler Grup Müdürlüklerinde, Tahsilat Grup Müdürlüğü ile Hukuk ve İhtilaflı İşler Grup Müdürlükleri  vazifelerinde bulunmuştur.

İsmail Vefa AK kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

Vergi yasalarıyla alakalı tereddüt edilen hususlarda görüş verme, vergi iadeleri, vergi davaları ve kamu alacağının cebri kanallarla tahsil edilmesi hususlarında çalışmalar yapmıştır. Başta kurumlar vergisi uygulamalarıyla alakalı olmak üzere türlü konularda organize edilen  seminer ve panellere konuşmacı 
olarak dahil olmuştur. Vergi konseyinde ve sivil toplum kuruluşlarıyla vergi idaresinin beraber organize ettiği çeşitli organizasyonlarda, vergi mevzuatının geliştirilmesiyle alakalı çalışmalara aktif olarak destek vermiştir.

İsmail Vefa AK kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?


Geri Dön