25 / 04 / 2024

Murat Kurum: Kentsel dönüşümde kararlıyız!

Murat Kurum: Kentsel dönüşümde kararlıyız!

2012'da dönüşüm çalışmalarına başladıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Son yaşadığımız olaylar hepimizi yeniden bu gerçekle karşı karşıya getirdi. Biz de çalışmalarımıza hız verdik. 81 ilimize genelge gönderdik'' diye konuştu. 



ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, iş insanları, AK Parti ve MHP yönetimi, meclis üyeleri, meclis üyesi adayları ile buluştu. 

Bakan Kurum'a MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da eşlik etti. Bakan Kurum, buradaki programında ardından, AK Parti seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 2012 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarını söyleyen Bakan Kurum, deprem haftası olduğunu söyledi.

''Yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz''

Bakan Kurum, "Son yaşadığımız olaylar hepimizi yeniden bu gerçekle karşı karşıya getirdi. Biz de çalışmalarımıza hız verdik. 81 ilimize genelge gönderdik. Yılda 300 bin konutu dönüştürme hedefimizi gerçekleştireceğiz. Burada hepimize önemli görevler düşüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak da kentsel dönüşümde kararlıyız. Türkiye’de tek bir riskli bina kalmayana kadar dönüşüme devam edeceğiz. Kahramankazan’da riskli yapılar tespit edildi. Satıkadın ve Kayı mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Ülke çapında yürüttüğümüz Kentsel Dönüşüm seferberliğini Kahramankazan’da da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrası, artık belediyelerde 7 gün 24 saat usulüne geçeceklerini belirten Kurum, "Belediyelerimiz personel bulunduracak ve gece gündüz bu personel vatandaşımıza hizmet edecek" dedi.

''Türkiye kazanacaktır''

İlk 100 ve 200 günlük eylem planlarını yüzde 98 başarıyla tamamladıklarını kaydeden Kurum, Cumhur İttifakı'nın kapalı kapılar ardında kurulan ve kağıt, kalemle oluşturulan bir ittifak olmadığını söyledi. 

Kurum, şu ifadeleri kullandı: "Cumhur İttifakı içerisinde gönül olan, ülke sevdası olan ve karşılıklı saygı olan, devletimizin ve milletimizin bekası olan bir birlikteliktir. Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile bu kutlu yürüyüşü gerçekleştirirken, Sayın Devlet Bahçeli, milli şuurla ve devlet menfaatini önde tutan bir anlayışla hareket etmektedir. Diğer tarafta da illet ve zillet ittifakı vardır. Bunları hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu ittifakın içinde terör örgütünün uzantısı da var. İnşallah milletimiz gereken cevabı da sandıkta verecektir. İnşallah 31 Mart'ta zillet ve illet ittifakında olanlar kaybedecek, yerli ve milli bir anlayışla kurulan, 'önce millet önce memleket' diyen Cumhur İttifakı kazanacaktır. Türkiye kazanacaktır."

"15 Temmuz müzesi inşa edilecek"

Ankara için önümüzdeki 5 yılın marka projelerin hayata geçirileceği bir dönem olacağını söyleyen Bakan Kurum, AK Parti  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'nin hem Kayseri'deki belediye başkanlığı döneminde hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde çok büyük başarılara imza attığını dile getiren Kurum, Özhaseki'nin, tecrübesiyle, deneyimiyle ve vizyonuyla projeleri hayata geçirerek Ankara'yı daha güzel bir geleceğe taşıyacağını vurguladı.

Kahramankazan'da, 15 Temmuz destanını unutturmamak için o gece yaşananların anlatılacağı bir müze inşa edileceğini söyleyen Kurum, Bakanlık olarak, yapılacak müze için gerekli alanı Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis ettiklerini, ayrıca 15 Temmuz Milli Direniş Parkı'nı da ilçeye kazandıracaklarını açıkladı.

"Ankara'da 5 Millet Bahçesi projesini hayata geçiriyoruz"

Ankara'da 5 Millet Bahçesi projesinim inşa edeceklerini söyleyen Kurum, ikisinin inşasını Bakanlık olarak gerçekleştireceklerini, ayrıca Kahramankazan'a da bir millet bahçesi yapılacağını belirtti.
 

20 yılda riskli binaların tamamını dönüştüreceğiz!


Geri Dön