19 / 04 / 2024

Murat Kurum: Yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yapıyoruz!

Murat Kurum: Yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yapıyoruz!

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, kentlere yeşil alanlar kazandırdıklarını söyledi.

- "Şehirlere yeşil alanlar kazandırıyoruz"

Hayata geçirdikleri projelerle mega kent İstanbul'un yaklaşık olarak 8 katı büyüklüğünde bir alanın koruma altına alındığını müjdeleyen Kurum, "Medeniyetimizin bahçe kültürünü, millet bahçelerimizle yeniden ihya ediyoruz. Böylece şehirlerimize, yaşlılarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu açık, büyük, yeşil alanlar kazandırıyoruz." dedi.

Murat Kurum: Yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yapıyoruz!

Bisiklet kullanımınının önemine de değinen Bakan Murat Kurum, yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları, yeşil yürüyüş yolları hayata geçirdiklerini belirtti.

Bakan Kurum, şöyle konuştu:

"12 Haziran 2018’de, 81 şehrimize 81 milyon metrekare millet bahçesi müjdesini vermiştiniz. Şu ana kadar 61 millet bahçemizi tamamladık. 263 millet bahçemizin çalışmalarına süratle devam ediyoruz. Kovid-19 salgını ve iklim değişikliği nedeniyle yeşil ve açık alanların milletimiz için ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük. Bu sebepten bahçelerimizi; bostanlardan koku bahçelerine, göletlerden oyun alanlarına, yürüyüş ve bisiklet yollarından piknik alanlarına kadar tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek eserlerle donattık. Bahçelerimize, on binlerce ağaç diktik, çiçeklerle bezedik. Bahçelerimizin ilk fidanlarıyla buluştuğu andan işletmesine kadar on binlerce kardeşimizi istihdam ettik. Millet bahçelerimiz, milletimizden çok büyük teveccüh gördü. Bugün sadece illerden değil, ilçelerimizden, beldelerimizden talepler alıyoruz. Bu gösteriyor ki; 81 milyon metrekare yeşil alan hedefimizin inşallah çok daha üzerine çıkacağız. Ve bu hedefi Allah’ın izni, sizin liderliğiniz, milletimizin desteğiyle 2023 yılına kadar tamamlayacağız. Ülkemizdeki tüm millet bahçelerini, korunan alanlarımızı, milli parklarımızı, ırmaklarımızı, yeşil ağlarla birbirine bağlayan, ekolojik 4 ana hattan oluşan koridorlar oluşturuyoruz. Korunan doğal alan büyüklüğümüzü İstanbul’un yüzölçümünün 2 katı oranında artırdık. Ülkemize yeni 480 km bisiklet yolu kazandırdık.

Mavi vatanımız denizlerimiz, ev sahibi kuğular olan göllerimiz, binbir türlü balığa yuva olan akarsularımız, ülkemizin akciğeri olan ormanlarımız için, çocuklarımıza daha güzel yarınlar bırakmak için çalışıyoruz, çalışacağız. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle millet bahçelerinden atık su arıtma tesislerine, bisiklet yollarından sıfır atığa ve çevre yatırımlarımıza kadar onlarca projemizi hizmetinize sunacağız. Güçlü Türkiye'nin çevreye saygılı şehirlerini hep birlikte kuracağız. Bunu hep birlikte yapacağız, 84 milyon büyük Türkiye ailesiyle el ele başaracağız."

"Yüzde 52'si yeşil olan, yürüyüş ve bisiklet yollarının, göletlerin, millet bahçelerinin hakim olacağı, iklim dostu ve çevre merkezli şehirciliğin en nadide örneği olacak Kanal İstanbul’u da ülkemize, milletimize kazandıracağız." diyen Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:

 

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!


Geri Dön