25 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan TOKİ müteahhitleri açıklaması!

Murat Kurum'dan TOKİ müteahhitleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2003'ten bu yana TOKİ müteahhitlerine 107 milyar TL ödeme yapıldığını duyurdu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2003'ten bu yana  TOKİ  müteahhitlerine 107 milyar TL ödeme yapıldığını duyurdu.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; CHP  İzmir  Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “TOKİ tarafından 2003 yılından bugüne kadar yüklenicilere 106 milyar 904 milyon 814 bin 217 TL hakediş ödemesi gerçekleştirilmiştir” dedi.

KİMLER ZENGİN OLDU?

CHP'li Kılıç ise "Bakan, ‘Bu hakediş ödemelerinin firmalara göre dağılımı nasıldır?' sorumuza da cevap vermedi ama TOKİ'den iş alan firmalar ile devlet ihalelerini kazanan şirketlere baktığımızda, kimlerin zengin olduğunu görüyoruz. Bu şirketlerin isimleri farklıdır."

85 MİLYONLUK ZARAR

Kılıç önergesinde Bakan Kurum'a “TOKİ'nin hisse devriyle Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'deki kamu payı yüzde 50'nin altına düşürülerek denetim alanı dışına çıkarılıp 85 milyon lira zarara uğratılmasının sorumlusu kimdir?” sorusunu da sordu. Bakan ise "Böyle bir zarar söz konusu değildir” dedi. CHP'li Kılıç, “Biz kamu zararlarının farkındayız ve hesabı da zamanı geldiğinde soracağız" diye konuştu.


Geri Dön