25 / 04 / 2024

Müsilaj havuzlu villalara ilgiyi katladı!

Müsilaj havuzlu villalara ilgiyi katladı!

Marmara Denizi'ni derinden etkileyen müsilaj, havuzlu villalara ilgiyi de oldukça artırdı...




Marmara Denizi'ni derinden etkileyen müsilaj tatil tercihlerini de etkiledi. Tatil yapmak isteyenlerin tercihleri Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi'ne ilgi artarken bazı vatandaşların tercihleri de havuzlu villalar oldu.

Marmara Bölgesi artık istenmiyor

Müsilajın turizme etkisini masaya yatıran Emlak Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Müsilaj, Marmara Bölgesi’nde İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ gibi birçok şehirde görülüyor. Şu an temizlik çalışmalarını başlanmış olsa da uzmanlar bunun çok da kolay olmayacağını söylüyor. O nedenle bu bölgelerde yazlık kiralamalarında düşüş yaşanmaya başlandı. İnsanlar, müsilajın olduğu bölgelerden uzaklaşmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

Akdeniz Bölgesi tercih ediliyor

Tatil yapmak isteyen vatandaşların Marmara Bölgesi yerine Akdeniz ve Ege kıyılarına yöneldiğini dile getiren Başaran, “Müsilajın Marmara’da görülmeye başlanmasıyla ilgi Akdeniz ve Ege’ye kaydı. Marmara’da kiralama yapmaktan kaçınmaya başladılar. Marmara’da yazlığı olanlar bile bu yıl farklı bölgeleri gitmeyi tercih ediyor” dedi.

Müsilaj havuzlu villalara ilgiyi katladı!

Havuzlu villara müsilaj ilgisi

Müsilajın havuzlu villalara ilgiyi artırdığını bile getiren Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Zaten korona nedeniyle iki yıldır villara ilgi artmıştı. Böylelikle aileler kalabalığa karışmadan bir tatil yapmayı istiyorlardı. Müsilajla birlikte bu villalarda özellikle havuz olup olmadığı daha önemli hale geldi. Özellikle Marmara’daki yazlıklar için havuz, olmazsa olmaz” dedi.

Fiyatlar ne kadar?

Evrim Kırmızıtaş Başaran fiyatlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Oda, yatak sayısı, havuz, bahçe, teras, manzara, sauna gibi birçok olanağa göre evin fiyatı değişiyor. Ancak dört kişilik bir aile için günlük ortalama 500 TL’den başlıyor 10.000 TL’ye kadar çıkıyor. Ultra lüks kategorisinde 20.000 TL’ye kadar ulaşan evler bulunuyor. Uzun süreli rezervasyonda indirimler olabiliyor.”

2 milyon liraya sezonluk villa

Fiyatların sezonluk olarak 2 milyon TL'ye çıktığını belirten Başaran, “Yalıkavak, Gündoğan, Gümüşlük, Bitez başta olmak üzere Bodrum, büyük ilgi görüyor. Çiftler, aileler, kabalık akrabalar ya da arkadaşlar grupları kendilerine göre bir villa seçebiliyor. Aylık kiralamaların ücretleri ise ortalama 25.000 TL’den 300.000 TL’ye kadar değişiyor. Bazı villalarda ise aylık 750.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Sezonluk kiralama yapılmak istendiğinse 2 milyon TL’ye kadar ulaşıyor” dedi.

Emlak piyasasında müsilaj tehlikesi!


Geri Dön