24 / 04 / 2024

Mustafa Kalaycı: Konya'ya ulaştırma bölge müdürlüğü şart!

Mustafa Kalaycı: Konya'ya ulaştırma bölge müdürlüğü şart!

Konya’ya Ulaşım Bölge Müdürlüğü şartMHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “13 ilde bölge müdürlüğünüz var. Ulaşım ağı, nakliyeci sayısı gibi birçok özellikler yönüyle önceliği olması gereken Konya'da niye yok. Konya'ya ulaştırma bölge müdürlüğü şart” dedi




Konya’ya Ulaşım Bölge Müdürlüğü şartMHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “13 ilde bölge müdürlüğünüz var. Ulaşım ağı, nakliyeci sayısı gibi birçok özellikler yönüyle önceliği olması gereken Konya'da niye yok. Konya'ya ulaştırma bölge müdürlüğü şart” dedi.


Konya'ya ulaştırma bölge müdürlüğü kurulması gerektiğini dile getiren Kalaycı, “13 ilde bölge müdürlüğünüz var. Ulaşım ağı, nakliyeci sayısı gibi birçok özellikler yönüyle önceliği olması gereken Konya'da niye yok, Konya'nın neyi eksiktir? Konya, nakliye sektöründe ülke genelinde ilk sıralardadır. 40'ın üzerinde yetki belgeleri ile SRC sınavları bölge müdürlüklerince düzenlenmektedir. Konya'nın  Ankara  Bölge Müdürlüğüne bağlı olması şoför esnafımızın zaman ve maddi kaybına neden olmaktadır. Bölge müdürlüğünün Konya'da kurulmasıyla 31 ilçemizle birlikte çevre iller de bundan faydalanacaktır. Velhasıl, Konya'ya ulaştırma bölge müdürlüğü şart” dedi.


MUAYENE İSTASYONU HALA YOK

“Konya merkezde sadece bir muayene istasyonu bulunması nedeniyle araçlarının vizesini yaptırmak isteyen Konyalılar büyük sıkıntı çekmektedir” diyen Kalaycı, şunları söyledi: “Bir milletvekiliniz 1 Kasım seçimleri öncesi galericilerin huzurunda dönemin Ulaştırma Bakanı ile telefonla konuştuktan sonra, 'Bakanımız hepinize selam söylüyor. Sağ olsun, kendileri inşallah 2’nci bir TÜVTÜRK istasyonunun 15 gün içinde inşaatına başlanabileceğini söyledi' demiştir. Bakanın selamını alalı 15 gün değil, tam 375 gün geçti ama ortada henüz ne muayene istasyonu var ne de inşaat.  Sayın Başbakan soru önergeme cevaben 22 Aralık 2015 tarihinde TBMM’nde aynen şöyle dedi: “2016'da tamamen faaliyete geçmesi için firmayla mutabakat sağlanmıştır, daha doğrusu 2016 içerisinde bitecektir." Bu sözlerin üzerinden de 11 aya yakın süre geçmiş ama Konya'da bir çalışma yok. Birçok il merkezinde birden fazla muayene istasyonu varken Konya neden bu kadar uğraştırılıyor? 3 merkez ilçemizde de istasyon bulunması için girişiminiz olacak mıdır?


”KONYA METROSU NE DURUMDA?

Konya'nın metro projesinin durumunu da soran Kalaycı, “Konyalıları çileden çıkaran ve çekilmez hâle gelen trafik sorununa çözüm getirmesi açısından metro projesi büyük önem arz ediyor. Önceki Başbakanımız Sayın Davutoğlu 24 Nisan 2015 tarihinde Konya'da metro projesi müjdesini vermiş ve ilk etabının 2018 yılında hizmete gireceğini açıklamış, projeyi de sanal ortamda da Konyalılara tanıtmıştır. Konya Metrosu proje ihalesinin yapıldığını söylediniz. Bir gecikme olmazsa proje 2018’in ortalarında bitecek. Yapım işi ne zaman bilmiyoruz. Konyalıya söylendiği gibi ilk etabının 2018 yılında bitmesi söz konusu değil” diye konuştu.


LOJİSTİK MERKEZİNİN ON YILDIR LAFI VAR

Konya-Kayacık Lojistik Merkezi işi muammaya dönüştüğünü kaydeden Kalaycı, şunları söyledi: “10 yıl önce ilk açıklanan yerlerden biriydi ama birçok yerde tamamlandı ama hâlâ Konya lafını ediyor. İhalesi yapıldı diye sevinmiştik, ihale de iptal edildi ve bir açıklama da yok. Lojistik merkezi yapım ihalesine çıkılacak mıdır, ne zaman çıkılacaktır? Konyalı bu merkezin hizmete açıldığı günleri ne zaman görebilecektir? Ayrıca, ilk etapta 634 bin m2 olarak planlanan lojistik merkezi alanının 1 milyon m2’ye çıkarılmasının gerekçesi nedir?  Konyalı sanayici ve ihracatçımız için limanlara hızla ulaşımı çok büyük önem arz ediyor. Konya-Karaman-Mersin projemiz yürüyor ama daha kısa sürede bitirilmesiyle ilgili çalışmalar var mı? Konya-Antalya ve Konya-Kayseri-Nevşehir-Kapadokya bölgesini de içine alacak, özellikle de inanç turizmi açısından önemli katkı sağlayacak demiryolu projesini daha öne çekmek mümkün değil midir?”



Merhaba Haber


Geri Dön