25 / 04 / 2024

Müstakil villalar pandeminin gözdesi oldu!

Müstakil villalar pandeminin gözdesi oldu!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzmanların sosyal izolasyona dikkat edilmesiyle ilgili uyarılarını dikkate alan ve tatil sezonunu izolasyonlu bir evde geçirmek istemeyenler müstakil villaları tercih etti.



Pandemi tedbirleri nedeniyle uzmanların sosyal izolasyona dikkat edilmesi yönündeki uyarılarını dikkate alan ve tatil sezonunu da evde geçirmek istemeyenler, geçtiğimiz yıl otellerden çok Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan Mahallesi’ndeki villaları tercih etti.

Müstakil villalar pandeminin gözdesi oldu!

Hürriyet'te yer alan habere göre; koronavirüs pandemisi öncesinde daha çok muhafazakâr tatilcilere hizmet sunan villalar ise kapalı havuzlu, jakuzili, deniz manzaralı, orman manzaralı şeklinde kategorilendiriliyor. Villalar genelde haftalık ya da aylık olarak kiraya veriliyor. Aynı villayı birbirini tanıyan 2-3 aile tercih edebiliyor. Villaların haftalık fiyatları ise 5 bin lira ile 50 bin lira arasında değişiyor.

Müstakil villalar pandeminin gözdesi oldu!

YÜZDE 70 DOLULUK

Kalkan bölgesinde 550 villaya kiralama hizmeti sunan şirket yöneticisi Hüseyin Gencer, tatil anlayışının pandemi sebebiyle değiştiğini söyledi. Geçtiğimiz yıla göre rezervasyonlarda ciddi hareketlilik yaşadıklarının altını çizen Gencer, “Geçen yıla göre bu yıl rezervasyon doluluk oranlarımız yüzde 70’e ulaştı. Sadece yurtdışı pazarıyla ilgili endişemiz var. Bölgeye gelen İngiliz ve Rus turistlerin mutasyon ve koronavirüs durumlarını yakından takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Gelen tatilcilerin geceleme sürelerinin de uzadığını ifade eden Gencer, villaların lükslük derecesine göre gecelik fiyatlarının değiştiğini söyledi. Villalarda her türlü konforun düşünüldüğünü de söyleyen Gencer, “Arayanlar temizliği ve ilaçlama hizmetini soruyor. Bahçede vakit geçirecekleri için bahçeyi ve bahçe bakımını soruyor. Gelen her misafirimizin HES kodları ve kimlik kontrolleri yapılıyor” dedi.

Müstakil villalar pandeminin gözdesi oldu!

TALEP ARTTI

Kaş Belediye Başkanı AK Partili Mutlu Ulutaş, ilçenin bu şekilde tercih edilmesinden memnun olduğunu ifade etti. Turizmin ekonomiye katkısından bahseden Başkan Ulutaş, “İnsanlar kitlesel turizmden kaçmaya başladı. Villa konsepti burada yerleşti. Pandemiyle birlikte talep arttı. Sadece yaz dönemi için değil. Kışın dahi yüzde 50 doluluk var. Gittikçe de artıyor. Yazın yüzde 100 dolu olacağını tahmin ediyorum. Pandemi bitince de bu konseptin devam etmesini dilerim” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsle müstakil evlerin fiyatları yüzde 100 arttı!

Pandemi ev tercihlerini nasıl etkiledi?


Geri Dön