25 / 04 / 2024

Müteahhitlerden ek fiyat farkı tepkisi: Beklentilerin altında kaldı!

Müteahhitlerden ek fiyat farkı tepkisi: Beklentilerin altında kaldı!

Kamu müteahhitlerine hükümetin yüzde 15 ile yüzde 25 oranında ek fiyat farkı vermesi tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri ek fiyat farkının beklentilerin altında kaldığını dile getirdi. 



Servet Arslan, enflasyon yüzde 70'ken verilen yüzde 10 ilave fiyat farkının beklentinin altında olduğuna dikkat çekti, problemlerin halının altına itildiğini belirterek, “Birileri artık bizim gözümüzün içine baksın. Biz iş üretiyoruz. İdarecilerin, ‘eski kazandıklarına saysınlar' söylemi iyi niyetli değil. Bu en uzun süreli ve müdahalesi en geç olan kriz” açıklamasında bulundu. 

Bir ticaret odası yönetici de “Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, ‘Bütçede para yok, bir de sizi düşünemeyiz' dediler. Bizim batmamızı izleyecekler” diye konuştu. 

Müteahhitlerden ek fiyat farkı tepkisi: Beklentilerin altında kaldı!

ZAM 300-400 FARK İSE YÜZDE 11 

Kamu Müteahhitleri Platformu Sözcüsü Ali Adıgüzel de bu fiyat farkı ödemeleriyle müteahhitlerin ayakta durmasının çok zor olduğunu dile getirdi.  Katsayının 0.90'dan 1.00'e yükseltilmesinin yüzde 11'lik bir zam farkı anlamını taşıdığını dile getiren Adıgüzel, “İnşaat malzemelerine gelen zamlar yüzde 300-400, fiyat farkı yüzde 11. Bütün fiyat farklarını üst üste koysanız yüzde 15-25 fiyat farkı gelmiş oldu. Bu sektör nasıl ayakta duracak?” şeklinde konuştu. 

Müteahhitlerden ek fiyat farkı tepkisi: Beklentilerin altında kaldı!

Sözcü'den Erdoğan Szüer'in haberine göre; Kamu müteahhitlerinin merakla beklediği ikinci ek fiyat farkı düzenlemesiyle B katsayısı 0.90'dan 1.00'a yükseltildi. Düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulunan bir kentin ticaret odası yöneticisi, "Hazine Bakan yardımcısına müteahhitlerin genel beklentisinin 2.00 olduğunu ancak yine de en azından katsayının 1.50 yapılmasını istedik" dedi. 

Hazine Bakan yardımcısının cevap olarak, "‘Bütçede para yok. Ancak 1.00 verebiliriz' dedi. Biz de kendisine, ‘Öyle olursa çoğu müteahhit batar' deyince, ‘Sizi kurtaracağız diye enflasyonu daha da azdıramayız. Zaten enflasyonla zor bir mücadele veriyoruz. Bir de sizi düşünmeyelim'" dediğini aktaran yönetici, müteahhitlerin batmasını mı izleyecekler dedi.

İnşaat sektöründe şenlik havası var! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

Çiftçiye müjde! Traktör almak isteyenlere devlet bankasından düşük faizli uzun vadeli destek! İşte aylık ödeme fiyatları

Kiracı ve ev sahibi davaları asıl şimdi başlıyor! Fahiş kira anlaşmazlığı salgın gibi yayılıyor!   


Geri Dön